Wasmachine voor 1 persoon

Home - Wasmachine voor 1 persoon
Een kleine wasmachine kopen? Wasmachines met kleine trommels verbruiken minder water en energie. Doordat het bad kleiner is, weet je zeker dat je niet met een halfvol bad hoeft af te wassen. Sport je regelmatig? Laat je sportkleding na het sporten niet te lang in de wasmand liggen. Kleding waar het zweet op zit, kan het schoonmaken moeilijker maken. Als u vaak wast, is een kleine wasmachine voor de voorlader ideaal. Kleine voorladerwasmachines hebben een laadvermogen van 5 tot 7 kg.
Inhoudsopgave

Waarom een wasmachine voor 1 persoon beter is

Als je met een of twee mensen samenwoont, doe je amper de was. De meeste wasmachines zijn geschikt voor huishoudens van 4-6 personen. Dit kan een probleem zijn voor het gezin. Het duurt lang voordat de wasmachine vol is. Hierdoor heb je de neiging om de helft van de trommel te draaien, wat veel geld kost.

Lijkt het erop dat je alleen gaat wonen? Koop dan zeker de beste wasmachine voor 1 persoon. Dit is niet alleen goedkoper, het bespaart ook veel energie en water. Je kunt nog steeds elke dag de was doen.

Wasmachine voor 1 persoon

Kleine wasmachine met een laadvermogen van 5 kg

De beste wasmachine voor 1 persoon heeft een maximaal vulgewicht van 7 kg. Als je hem elke dag wilt wassen, is het aan te raden om een ​​model te kiezen met een vulgewicht van 5 kg. Als u een groter model koopt, moet u mogelijk 2-4 dagen wachten voordat de trommel goed is gevuld.

Op het gebied van kleine wasmachines met 5kg trommels is er op dit moment nog niet veel, en dat komt doordat de meeste merken zich richten op grotere capaciteiten.

Voor een normale wasmachine voor één persoon betaal je tussen de 300 en 500 euro. Oceanisch bijvoorbeeld. Het belangrijkste is dat je heel weinig energie en water gebruikt.

Type 1 persoons wasmachine:

Compacte AEG wasmachine 6kg

Typisch, eengezinswasmachines hebben een beperkte beschikbare ruimte. Daarom zijn er AEG ultradunne wasmachines. Hij heeft een capaciteit van 6 kg en is daarmee een van de beste wasmachines voor 1 persoon. Je komt nooit ruimte in de trommel te kort, maar je hoeft ook geen dagen te wachten tot er voldoende wasgoed is verzameld.

Voor dit smalle model van het merk AEG (bovenlader) betaal je zo’n 600 euro. Sommige modellen zijn duurder. Anderzijds is AEG een blijvend topmerk. Ook krijg je 10 jaar garantie op de motor.

Modellen met een vulcapaciteit van 7 kg

Heeft uw alleenstaande huis een gewone was? Of breidt het gezin uit naar twee personen? Kies dan voor de beste wasmachine met een capaciteit van 7kg. Er zijn veel opties voor deze modellen. Bijvoorbeeld merken AEG, Whirlpool of Samsung. Maar er zijn ook minder bekende en goedkopere merken.

Een wasmachine van 7 kg begint bij 300 euro. Ga je voor kwaliteit, dan ben je 500 tot 600 euro kwijt. Bijvoorbeeld Samsung met EcoBubble, die zeer goede prestaties biedt. Maar ook smalle bovenladers kunnen worden ingezet.

Camping wasmachine

Het is niet meteen de beste wasmachine voor 1 persoon, maar voor tijdelijk gebruik is hij zeker geschikt: een campingwasmachine. Het heeft een capaciteit van 2-3 kg. Meestal is dit model geschikt voor campings of vakantiehuizen. Je kunt een snelle was doen en ook centrifugeren.

Sommige mensen gebruiken het ook thuis. Het moet gezegd dat campingwasmachines niet erg praktisch zijn. Maar als tijdelijke oplossing of als back-up wasmachine is het zeker een goed idee.

Welke wasmachine moet ik gebruiken voor een persoon?

Voor alleenstaanden is het vaak lastig om een ​​goede wasmachine te kiezen. Kies in geen geval een wasmachine van 8 kg of meer. Meestal is 6 of 7 kg voldoende. Denk ook aan het wassen van de lakens. Als je een tweepersoonsdekbed of deken hebt, heb je zeker een machine nodig met een capaciteit van 6 of 7 kg.

Een wasmachine van 5 kg wordt alleen aanbevolen als u een eenpersoonsbed heeft. Of wanneer het dubbele laken niet te dik is.

Wasbeurten per week (1 persoon)

Een Nederlands huishouden doet ongeveer 2,9 keer per week de was. Dat betekent bijna drie wasmachines per week draaien. Hoeveel moet iemands huishouden wekelijks wassen? Meestal was je 1 tot 3 keer per week.

Het hangt ook af van de grootte van de wasmachine. Met een wasmachine van 7 kg hoef je maar 1-2 keer per week te wassen. Maar misschien 3-4 keer per week met een wasmachine van 5 kg. Aan de andere kant hoef je niet lang te wachten op schone was.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.