Siemens wasmachine

Home - Siemens wasmachine
De huishoudelijke apparaten van Siemens zijn efficiënt en innovatief, met als doel het leven van gebruikers comfortabeler te maken. Ook het Nederlandse Siemens zorgt ervoor dat haar apparatuur een moderne en tijdloze uitstraling heeft. Dus de Siemens-wasmachine die u vandaag koopt, ziet er 10 jaar later nog steeds geweldig uit.

Net als veel andere fabrikanten van huishoudelijke producten, is Siemens erg begaan met het milieu. De afgelopen 15 jaar zijn gewijd aan het ontwikkelen van groenere apparaten voor merken. Siemens slaagt er altijd in om een ​​nieuwe dimensie toe te voegen aan "groen" door productinnovaties voor te stellen. Daardoor zitten veel wasmachines van Siemens qua verbruik zelfs onder de meest zuinige Europese normen.
Inhoudsopgave

Wasmachine van Siemens

Siemens heeft de nieuwe iQ-serie voor wasmachines gelanceerd. iQ is geschikt voor wasmachines en drogers. Met dit nieuwe systeem wordt je kleding zachter terwijl je minder energie verbruikt. In de iQ-serie heeft Siemens vijf modelseries uitgebracht, waaronder iQ100, iQ700 en nu iQ800. Bekijk alle Siemens Front Loader, Top Loader en Was-droogcombinaties.

De iQ800 is zeer energiezuinig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Hij heeft een overzichtelijk bedieningspaneel met centraal verlichte programmaknop met geïntegreerde hoofdschakelaar. Daarnaast heeft het LED-indicatoren en een duidelijke weergave voor het geselecteerde programma. Het is ook een zeer stil model dankzij de anti-vibratiefunctie die de iQ800 gebruikt. Met dit assortiment wasmachines ben je dus uitgerust met een stille wasmachine.

Koop een Zuinige Siemens Wasmachine

Prijzen beginnen bij ongeveer 350 euro en lopen op tot ongeveer 1400 euro. Afhankelijk van je budget kun je kiezen tussen standaard wasmachines of modellen met een zeer breed scala aan functies, zoals het Avantgarde-assortiment van Siemens. Vergelijk selectief alle Siemens wasmachines om de wasmachine te vinden die het beste bij jouw situatie past. Wat alle Siemens wasmachines gemeen hebben is dat ze een prachtig modern design hebben en zeer energiezuinig wassen.

Siemens wasmachine

De Consumentenbond gaf Siemens een 8,3

De Consumentenbond onderzoekt jaarlijks haar panelleden naar hun tevredenheid over wasmachines. Wat zijn enkele leuke weetjes en weetjes? Siemens wasmachine beoordeling

Siemens was een begrip onder de juryleden, daarom kozen ze de volgende keer voor Siemens wasmachines.
De panelleden gaven Miele de hoogste waardering, maar Siemens en Bosch bleven niet ver achter.
Siemens lijkt goed ontvangen te worden door een groot aantal gebruikers.

Ik ben het helemaal eens met dit standpunt. Siemens scoort ook relatief vaak hoog op onze eigen wasmachine-vergelijkingstests. De prestaties zijn van hetzelfde niveau en de prijs is een stuk lager.

Siemens en Bosch zijn een identieke tweeling

Het is niet verwonderlijk dat wasmachines van Bosch en Siemens in vergelijkende tests vaak op hetzelfde niveau staan. De twee merken ontwerpen, ontwikkelen en produceren al jaren samen huishoudelijke apparaten.

In 2014 nam Bosch de gezamenlijke fabriek over. De twee merken blijven apart bestaan, maar onder de motorkap zijn ze over het algemeen hetzelfde.
Dat laatste zie je vaak terug in een deel van het modelnummer.

Eerder vergeleek ik 2 x twee sets wasmachines van Bosch en Siemens.
Testresultaten tonen aan dat de kits technisch identiek zijn. Je kunt soms tientallen euro’s besparen door voor de goedkoopste van de twee te kiezen.

IQ serie verschil

Alle Siemens wasmachines kun je in één van onderstaande IQ series plaatsen.
De IQ 100 is hier het makkelijkste en goedkoopste instapmodel en op de IQ800 vind je de beste wasmachinetechniek van Siemens in huis.

Om je een idee te geven welke technieken op welke wasmachine kunnen worden toegepast, heb ik onderstaande tabel gemaakt. Onder de tabel ga ik dieper in op de verschillende technieken.

IQ 100

Instap model
Beladingssensor
VarioPerfect

IQ 300

VarioPerfect
SpeedPerfect of Ecoperfect
WaterPerfect

IQ 500

Soft trommel
WaterPerfectplus
Beladingssensoren
Aquastop

IQ 700

SensoFresh
AquaStop

IQ drive

Stille wasmachine (73 db)
Verlichte trommel

IQ 800

Top klasse (Premium)
IDos (automatisch wasmiddel dosering
Antivlekken systeem
HomeConnect APP
Vlekkenherkenning
Spoelsensor

Uitleg over Siemens wasmachine technologie

SensoFresh

Hiermee kun je snel je kleding weer opfrissen. De geur wordt verwijderd met actieve zuurstof (O3 – Ozon) zonder gebruik van water of chemicaliën. Siemens SensoFresh
Dit opfrisprogramma vind je terug op de duurdere wasmachines van Siemens. De geur wordt effectief verwijderd en kun je je kleding na een half uurtje direct weer dragen.

Ik heb SensoFresh zelf geprobeerd en ik moet zeggen dat het zeker werkt om kleding na een avondje uit weer fris te laten ruiken. Zeker voor fijne stoffen ideaal, want er wordt niet gewassen in water. Je kan het vergelijken met luchten in de buitenlucht.

Deze techniek vind je ook terug op Bosch en Samsung.
Bekijk de verschillen tussen de technieken om geuren te verwijderen van verschillende merken.

VarioPerfect

Zelf kiezen voor snel wassen of voor energiezuinig wassenUitleg Siemens VarioPerfect
Een nadeel van de nieuwste generatie wasmachine is de lange tijdsduur van de wasprogramma’s. Fabrikanten focussen volledig focussen op het behalen van een energiezuinige label. Andere kant van de medaille is dat deze energiebesparing gepaard gaat met langere tijdsduur van de wasprogramma’s.

Gelukkig kun je met Siemens VarioPerfect zelf kiezen tussen zuinig of snel. Het is handig als je snel een was wilt draaien en die nog wilt ophangen voordat je de deur uit gaat.
Als je kiest voor Speedperfect wordt de tijdsduur flink korter (tot 65%), maar gaat het energieverbruik wel wat omhoog.
Kies je voor Eco-perfect, dan duurt een wasprogramma langer maar bespaar je 50% op het energieverbruik.

Het leuke van VarioPerfect is dat je zelf kan kiezen met één druk op de knop. Gewoon erg handig in de praktijk.

WaterPerfect Plus

Nog een zwak punt van moderne wasmachines is het spoelen. Door extreem zuinig met water om te gaan, komt het voor dat er wasmiddel op de kleding achter blijft.
Vooral mensen met een huid allergie kunnen hier last van krijgen.

Siemens pakt dit probleem aan met Water Plus. Het waterverbruik wordt afgestemd op de hoeveelheid was in de machine.
Je kan kiezen voor een extra spoelronde. Er wordt dan nog eens extra gespoeld met schoon water, zodat wasmiddelresten die kunnen leiden tot huid irritaties volledig worden weggespoeld.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.