Wasmachine met stoomfunctie

Home - Wasmachine met stoomfunctie
Bij een wasmachine met stoomfunctie wordt het wasgoed aan het einde van het wasprogramma kort gestoomd. Het voordeel is dat de kleding met minder kreukels uit de trommel wordt gehaald en makkelijker te strijken is. Bovendien doodt stoom 99,9% van de bacteriën en verwijdert het onaangename geuren. Hierdoor wordt de kleding weer hygiënisch, mooi en fris. Meestal is het ook mogelijk om alleen met het stoomprogramma te wassen. Zo kun je met stoom kleding wassen die normaal niet in de wasmachine past.
Inhoudsopgave

De voordelen van een wasmachine met stoomfunctie op een rij

Weet u waar u aan toe bent met uw stoomreiniger? Wij hebben alle voordelen voor u op een rij gezet. Zo krijg je een duidelijk beeld of het kopen van dit apparaat iets voor jou is:

Je kleren worden schoner

Stoom dringt dieper door in de vezels van kleding en beddengoed dan water, wat resulteert in schonere wasresultaten.

Kleding slijt niet zo snel

Dankzij de geavanceerde technologie van de stoomwasmachine komen er geen gaten meer in je kleding.

Nooit meer strijken

Als je een hekel hebt aan strijken, dan is een stoomreiniger iets voor jou. Je kleding komt met minder kreukels uit de trommel.

Handig voor uitgebreide familie

Snel kleding tussen de twee kammen is nu een fluitje van een cent.

Wasverzachter

Terwijl wasverzachter je kleding zachter kan maken in een gewone wasmachine, doet een wasmachine met stoomfunctie hetzelfde voor jou. Dankzij de stoom wordt je kleding natuurlijk zachter. Het vermindert ook eventuele kreuken, zodat je kleding in een mum van tijd opvouwt zonder te strijken.

Bacteriën verwijderen

De hoge temperatuur van een wasmachine met stoomfunctie kan ook bacteriën verwijderen. Om kleding te ontsmetten, moet de watertemperatuur 77 graden Celsius zijn. Standaard wasmachines kunnen deze temperatuur echter niet bereiken. Daar staat tegenover dat een wasmachine met stoomfunctie wel op deze temperatuur komt, waardoor je kleding extra schoon wordt. Daarnaast kan een wasmachine met stoomfunctie ook andere allergenen verwijderen, waaronder huisstofmijt, pollen en allergenen van huisdieren.

Wasmachine met stoomfunctie

Waarom een wasmachine met stoomfunctie kopen?

Overweegt u een wasmachine met stoomfunctie te kopen? Dan is hier een lijst van wie hiervan kan profiteren.

  • Je eigen baan (of eventueel de baan van een ander familielid), je kleren zijn elke dag vies. Bijvoorbeeld bij het gebruik van verschillende machines of sporten. Ook zijn er andere beroepen die je kleren vies kunnen maken, zoals tuinman of boer. In deze situaties kan een wasmachine met stoomfunctie van pas komen zodat je je kleding niet weg hoeft te gooien.
  • Sommige gezinsleden kunnen erg gevoelig zijn voor allergenen. Wasmachines met stoomfunctie bereiken hoge temperaturen om bacteriën en micro-organismen te verwijderen
  • Je wilt dat je kleding heel schoon is. Wil je geen vlekken of vuil op je kleding, dan helpt een wasmachine met stoomfunctie je. De stoom zorgt voor een diepe reiniging, zodat je kleding effectief wordt gereinigd zonder vlekken achter te laten.

Wat doet het stoomprogramma?

Het stoomwasprogramma werkt anders dan het gewone wasprogramma. Het normale wasprogramma gebruikt water, terwijl het stoomprogramma (zoals de naam al doet vermoeden) stoom gebruikt. Er is dus wat vocht; hele kleine druppeltjes die gemakkelijk diep in de vezels doordringen. Zo verwijder je heel gemakkelijk nare geurtjes zonder dat je kleding doorweekt raakt en kun je je kleding dezelfde avond nog aantrekken. Ideaal voor een avondje uit waar je nog last minute de was moet doen. Het is ook een stuk goedkoper dan stomen. Je hoeft er niet eens meer de deur voor uit, dus in meerdere opzichten een voordeel!

Moet je kleding wassen voor het stoomprogramma?

Als je al een tijdje kleren of schone kleren zoals overhemden of overhemden in je kast hebt hangen, gaan ze al een beetje muf ruiken. Hoe dan ook, na een tijdje ruikt het niet meer zo fris als toen het uit de wasmachine kwam. Ook kreuken overhemden en blouses vaak nog na het wassen, soms laat je ze even liggen, waarna ze soms weken in een hoekje liggen. Maak je geen zorgen, je hoeft ze niet te wassen met wasmiddel en een lekker geurende wasverzachter, maar ze zijn supervers na het stoomprogramma. Kleding ruikt niet alleen lekker en fris, maar hoeft na het stomen vaak niet meer gestreken te worden.

Hoe werkt het?

Het uitvoeren van een stoomwasbeurt is heel eenvoudig. Je doet de was in de trommel en stelt het programma in. Je wasmachine laat zien hoe lang het programma duurt. Zo gebruikt de LG stoomreiniger stoom om kreuken te verminderen en onaangename geurtjes te verwijderen, terwijl hij minder energie en water verbruikt dan gewone wasmachines zonder dit programma. Je kleding verslijt ook aanzienlijk minder en 99,7% van de allergenen is verdwenen. Dit maakt het het overwegen waard om zo’n machine aan te schaffen.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.