Wasmachine huren of leasen

Home - Wasmachine huren of leasen
Het is bijna onmogelijk om je huis voor te stellen zonder een wasmachine. Tegenwoordig is het een luxe element in je huis. Het is begrijpelijk dat mensen overwegen een wasmachine te huren of deze met anderen te delen. Als je kijkt naar alle bovenstaande gadgets en de kosten van wassen, is het begrijpelijk dat het kopen van een wasmachine vandaag een behoorlijk grote investering is.
Inhoudsopgave

Wat bepaalt de prijs van de huur van de wasmachine?

De prijs van een wasmachine is afhankelijk van:

  • Capaciteit van de rol (variërend van ongeveer 5 kg tot ongeveer 10 kg)
  • merk
  • Centrifugesnelheid: 1200 tot 1400 tpm; hoe nat de kleding na het wassen uit de wasmachine komt
  • Energielabels: Labels A+, A++ en A+++ zijn energiezuinig (A+++ is het meest zuinig)
  • het geluid van de wasmachine
  • Schoon en handig
Wasmachine huren of leasen

Huur

Naar mijn mening is een huren de beste optie als je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Zorg ervoor dat het maandbedrag heel eenvoudig te betalen is. In de toekomst kun je er tientallen per maand missen in zes maanden en een jaar, want dat is belangrijk. Bij huren hoef je geen extra kosten (zoals onderhoudskosten etc.) te betalen.

Leasen of kopen

Kostenbesparing Lease is altijd duurder dan zelf dingen kopen. Als je geld op de bank hebt staan ​​en geld kunt sparen, denk ik niet dat leasen de beste optie is. Als u bijvoorbeeld verhuist of uw relatie beëindigt, gaat 5 jaar als standaard leasetermijn niet verloren. U blijft gewoon 5 jaar lang maandelijks betalen.

Andere opties dan leasing

Als je niets nieuws wilt kopen, heb je verschillende opties:
1 verhuur, gekoppeld aan opties
2 huur
3 tweedehands
4 Bewaar en wacht tot je een nieuwe kunt kopen

Snel

De verstandigste keuze is natuurlijk de laatste. U weet dat u meer betaalt voor huur en lease dan dat u zelf een nieuwe zou kopen. Begin dus vandaag nog met sparen. Na 4 jaar heb je bijvoorbeeld geld gespaard, dus koop je een nieuwe.

Sparen en wachten of nu huren?

Sparen is natuurlijk altijd mogelijk als je het niet erg vindt om een ​​heel gedisciplineerd leven te leiden en alle extra’s zoals vakanties, verjaardagen en vakanties opzij te zetten om daarvoor te sparen. Geweldig … je wilt eigenlijk de nieuwe bezitten en deze nu huren. Dit gaan we dus bespreken.

Wat is een lease?

Een lease is een lease met het recht om te kopen aan het einde van de leaseperiode. Het is zo simpel. Bij huren kunt u aan het einde van de huurperiode niet kopen.

Afbetaling

U kunt bijna in termijnen betalen. De meeste mensen doen dit omdat ze niet kunnen of willen sparen. Laten we eerlijk zijn: sparen voor een vakantie is een stuk leuker dan sparen voor een meubelstuk.

Verhuur ervaring

Als je er een huurt van een bedrijf, kun je het beste luisteren naar de ervaringen van anderen. Wanneer u begint met leasen, weet u misschien niet wat u kunt verwachten. Je vraagt ​​je misschien ook af waarom andere mensen gaan leasen. Mis dit voordeel dus niet en begin op tijd met het bekijken van opties

Hoeveel kost het om een ​​wasmachine te huren?

De kosten voor het huren van een wasmachine variëren van 12 euro tot meer dan 50 euro per maand. Het is dus zo goedkoop begonnen dat studenten ook graag voor dit product als oplossing kiezen. Voor deze witgoedproducten zie je deze offerte/contractoptie steeds vaker. Dit is voor beginners, studenten, maar ook voor stellen die alleen wonen of die niet willen kopen, maar de voordelen wel goedkoop willen hebben. In die zin is het een uitkomst voor wie toegang heeft tot nieuwe witgoedproducten en betaalt voor een contract.

Vergeet niet dat er voor het huren van materiaal meestal een borg geldt; meestal ook 75 euro, boven de 100 euro,-

De gemiddelde aanschafprijs van een nieuwe wasmachine is 550 euro.

Kopen vs. huren

HurenKopen
+ Geen groot bedrag in 1 keer+ Goedkoper dan een wasmachine huren
+ Geen onverwachte kosten door bijvoorbeeld reparaties+ Is jouw eigendom
+ Het kost een vast bedrag per maand+ Kun je binnen 2 termijnen afbetalen
– Is op langere termijn duurder– Kosten voor reparaties zijn voor jouw eigen rekening
– Tussen verhuurders zijn grote prijsverschillen– Een groot bedrag in 1 keer
– Niet jouw eigendom

Wasmachine leasen

In feite lijkt leasen erg op verhuren. De verhuurder/verhuurder is nu nog verantwoordelijk, bijvoorbeeld reparaties. Leasen doet ook qua kosten niet onder voor leasekosten.
Ze bieden vaak een breed scala aan apparaten te huur aan, niet alleen wasmachines, zoals vaatwassers.

Soms betekent leasing dat aanvullende diensten onderdeel uitmaken van de overeenkomst. Dit is inclusief gratis installatie, gratis verzending van schoonmakers en gratis verhuizing (indien nodig).

Wasmachine huren: Tips van Consumentenbonden en Radar

Bereken zelf hoeveel leasen je gaat kosten ten opzichte van kopen. Houd er rekening mee dat de gemiddelde vervangingscyclus voor een wasmachine ongeveer 13 jaar is. Bereken dus voor deze 13 jaar de leasekost ten opzichte van de aankoopprijs
Informeer bij uw woonverzekering of schade aan huurwasmachines ook gedekt is
Ga niet blindelings in op een serviceplan. Kijk eerst goed wat het betekent en of je hier op zit te wachten


Controleer of de wasmachine probleemloos op de plaats van bestemming kan worden geplaatst. Als dit erg moeilijk is, worden er kosten in rekening gebracht
Als de wasmachine tijdens de huurperiode wordt vervangen, controleer dan of de vervangen wasmachine ongeveer dezelfde waarde heeft als uw vorige huurcontract. Meestal wordt een nieuw contract van 3 of 5 jaar getekend.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.