Lekbak wasmachine

Home - Lekbak wasmachine
Bent u thuisgekomen en merkt u dat uw wasmachine lekt? Een lekbakwasmachine kan uw eerste stap zijn naar bescherming van uw huis.

Uw wasmachine en droger zijn een van de grootste bedreigingen als het gaat om overstromingen in huis. Als een gesprongen wasmachine niet onmiddellijk wordt gedetecteerd, kunnen er elk uur liters en liters water worden gemorst en kan waterschade door de wasmachine erg duur zijn. Een lekkende wasmachine kan binnen enkele minuten duizenden dollars kosten.
Inhoudsopgave

Waarom heb je een lekbak nodig?

Het installeren van een lekbakwasmachine is een gemakkelijke, goedkope manier om te voorkomen dat er water in uw wasmachine lekt.

De wasmachinelade schuift onder de wasmachine om de eerste verdedigingslinie te bieden tegen lekken, onbedoeld morsen of iets dat uit de wasmachine zou kunnen druppelen. De wasbak vangt eventuele lekken op als gevolg van een overloop van de wasmachine of een defecte slang, of door druppels waar de slang op de wasmachine is aangesloten. Wasmachinebakken beschermen uw vloeren ook tegen condensatie.

Afvoerpannen zijn vooral belangrijk en kunnen nodig zijn als uw wasmachine boven staat. Controleer uw lokale bouwvoorschriften en verzekeringsvereisten.

Lekbak wasmachine

Hoe werkt een lekbak voor een wasmachine?

U hebt een helper en eventueel een klein karretje nodig om de wasmachine voorzichtig over de lekbak van de wasmachine te tillen, zodat deze niet breekt. Uw afvoerbak moet worden aangesloten op een afvoer om het gebied af te voeren, of als de afvoerbak overloopt, vertraagt ​​u de onvermijdelijke lekkage. Wasmachinepotten gebruiken vaak bodem- of zijafvoeren om het water van de pot naar de vloerafvoer te leiden.

Uw wasmachine wordt aangesloten op het afvoersysteem met afvoerfittingen en PVC-buizen. Sommige afvoerpannen hebben een gevormd gat dat u moet ponsen om in de 1 “PVC-fitting te passen. Andere afvoerpannen hebben mogelijk geen voorgesneden gaten, dus u moet gaten boren voor de afvoerfittingen. Mogelijk moet u een loodgieter inhuren om de gootsteen op de vloerafvoer aan te sluiten.

Onderhoud plegen kan zijn vruchten afwerpen

Wasbak lekbakken zijn vaak gemaakt van kunststof of andere composietmaterialen die na verloop van tijd kunnen barsten of lekken. Daarom moet u mogelijk de lekbak van de wasmachine vervangen om voldoende bescherming tegen lekkage te bieden.

Controleer elke keer dat u een grote hoeveelheid wasgoed gebruikt op waterlekken. Als u een onaangename geur rond uw wasmachine waarneemt, kan dit komen door overtollig water dat zich ophoopt in de afvoerbak van de wasmachine. In dit geval is het tijd om de opvangbak schoon te maken. Stofzuigen met een nat/droog vacuüm. Heb je geen nat- en droogzuiger, gebruik dan een dikke handdoek of oude kleren om het vocht op te nemen. Spuit vervolgens de lekbakwasser in met huishoudreiniger.

Gebruik niet-giftige, milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Gebruik zuiveringszout om geuren in water te neutraliseren en geuren uit de lucht op te nemen.

Door de lekbak van de wasmachine te reinigen, wordt het huis beter beschermd tegen toekomstige lekkage van de wasmachine en wordt de levensduur van het product verlengd.

Wasmachinebakken zijn een goedkope manier om uw vloeren te beschermen tegen waterschade in geval van lekkage. Het vervangen van oude rubberen slangen door slangen met stalen mantel die niet splijten, is een geweldige manier om lekken te voorkomen. Deze eenvoudige oplossingen kunnen een greintje preventie zijn en een pond genezing waard.

Conclusie

Aangezien scheuren of breuken in de wasbak tot overstromingen in uw huis kunnen leiden, is het de moeite waard om uw wasbak regelmatig te controleren. Dit betekent dat u het oliecarter zelf moet inspecteren en moet controleren op natte plekken rond de wasbak om ervoor te zorgen dat de integriteit van het oliecarter niet wordt aangetast.

Zelfs als er geen scheuren of breuken zijn, kan de aansluiting van de afvoer verstopt zijn met wasmateriaal, dus het moet vrij worden gehouden van dergelijk vuil. Als u uw afvoerpan in de gaten houdt, zou u niet het soort ramp in de wasruimte moeten hebben dat kan gebeuren zonder een gootsteen.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.