Koolborstelloze wasmachine

Home - Koolborstelloze wasmachine
Wil je een wasmachine die duurzaam en zo stil mogelijk is, let dan op het type motor. U kunt kiezen tussen wasmachines met koolborstelmotoren en borstelloze motoren. De meest duurzame zijn borstelloze wasmachines. Je kunt ook kiezen voor brushless met direct drive. Deze modellen zijn erg stil. Wat het verschil is en wat je is opgevallen, lees je hier.
Inhoudsopgave
Koolborstelloze wasmachine

Voordelen van een koolborstelloze wasmachine

Koolborstels: meer geluid en slijtage

Voor koolborstelmotoren zijn er koolborstels rond de motor. Ze zenden elektriciteit uit en zorgen ervoor dat de trommel gaat draaien. Wasmachines met koolborstels maken meer geluid, verbruiken meer energie en slijten sneller. Dit komt doordat de koolborstels het motoranker raken, in tegenstelling tot een borstelloze wasmachine. Tegenwoordig zie je steeds minder modellen met koolborstels. Ze zijn echter goedkoper.

Borstelloos: stiller en minder slijtage

Wilt u een wasmachine die stiller, energiezuiniger en langzamer slijt? Neem dan een wasmachine met een borstelloze motor. Er zijn geen koolborstels, dus er is minder wrijving en geluid. Het is handig als je de wasmachine in de buurt van de slaapkamer plaatst. Hoewel de wasmachine geen koolborstels heeft, heeft hij toch een aandrijfriem. Dit kan op den duur verslijten.

Borstelloze directe aandrijving: stilst, minste slijtage

Direct drive motoren zijn borstelloze motoren zonder riemaandrijving. Je vindt deze motor in LG’s Direct Drive wasmachines en Haier’s Direct Motion modellen. Dit type motor gaat het langst mee omdat de motor onder een magnetisch veld werkt. Omdat er geen extra onderdelen zijn, zijn er minimale wrijvingsproblemen rond de motor. Daarom zijn wasmachines met directe aandrijving het stilst.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.