Droger op wasmachine

Home - Droger op wasmachine
Om de droger veilig op de wasmachine te plaatsen, heb je een stapelkit nodig. Stapelkits houdt de apparaten stevig bij elkaar. Zelfs de droger is dieper dan de wasmachine. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de droger van de wasmachine valt. In dit artikel leest u stap voor stap hoe u stapelkit installeert.
Inhoudsopgave

Wat heb ik nodig?

Om een ​​wasdroger op je wasmachine te plaatsen, heb je het volgende nodig:

  • Een universele adapter, alle onderdelen werken uit de doos.
  • Waterpas.
  • Iemand om te helpen tillen.
Droger op wasmachine

Stap 1: Waterpas zetten

Zet eerst de wasmachine in de juiste stand en zorg dat je genoeg ruimte hebt om apparaten te stapelen. Zet de wasmachine vervolgens waterpas. Zo voorkom je dat je was- en droogset scheef gaat trekken en geluid maakt. Plaats het niveau op de bovenkant van de wasmachine. Je kunt de wasmachine verstellen door de stelvoetjes aan de onderkant naar binnen of naar buiten te draaien. Zit de bel van de waterpas precies tussen de twee lijnen? Draai vervolgens de stelmoer van de ring stevig vast.

Stap 2: Plak antislipstrips

Zodra de wasmachine waterpas staat, bereidt u zich voor om de stapelkit te installeren. Draai de stapelkit ondersteboven en haal alle onderdelen uit de verpakking. Begin door op de 4 witte plastic strips op elke hoek van de behuizing te drukken. Lijm er vervolgens de 4 zwarte antislipstukken op. Draai nu het middenstuk zodat de gladde kant naar boven ligt. Zet hem dan in het midden van de wasmachine.

Stap 3: Vouw de riemen open

Pak nu de riem en vouw hem volledig uit. Zorg ervoor dat de hendel van de riemspanner naar buiten wijst. Haal de riem van boven naar beneden door de middelste gleuf aan de rechterkant van het afstandsstuk. Trek de riem onder de ring en houd de riem recht en gecentreerd. Trek vervolgens de band van onder naar boven door de middelste gleuf aan de andere kant van de afstandhouder. Laat de riem nu tijdelijk ophangen.

Stap 4: Plaats de droger

Heeft de droger 4 voeten volledig in de hoek? Dan is de droger stabiel genoeg en is het niet nodig om de antislipstrips te plaatsen. Je zet de droger direct in het midden van het middenstuk. Zitten de voeten van de droger niet helemaal goed in de hoeken? Schroef vervolgens alle 4 los en lijm de 4 zwarte antislipstrips op de hoeken van het middenstuk. Til vervolgens de droger in het midden van het middenstuk op. Het zou handig zijn als iemand je zou kunnen helpen.

Stap 5: Gebruik de riemspanner

Nu de droger bovenop de wasmachine staat, gebruikt u de riemspanner. Begin met het vastpakken van de bevestigingsriemen aan de linkerkant van de wasmachine- en drogerset. Deze hangt nog steeds. Trek de riem door de wasmachine en droger en trek hem vervolgens door de middelste gleuf van de riemspanner. U kunt de riem spannen door de riemspannerhendel op en neer te bewegen. Doe dit totdat de riem helemaal strak staat. Voor extra bescherming bevestigt u de witte plastic hoes op de riemspanner.

Let op

Uw droger is mogelijk dieper dan uw wasmachine. Dat is geen probleem. Gebruik antislipstrips om de wasdroger op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat de diepte van de wasmachine minimaal 55 cm is. In dit geval zitten er geen stapelkit op je wasmachine en zet je de droger naast de wasmachine.

Droger op wasmachine in wasmachinekast (Wastoren)

Een andere manier om de droger op de wasmachine te plaatsen, is door de wasmachinekast te gebruiken. Deze zijn eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Wastorens zijn erg stevig en zorgen ervoor dat de wasmachine niet gaat trillen. Het voordeel van wasmachinemeubels is dat het naar behoefte kan worden uitgebreid met extra opbergruimte, laden en kasten. Bovendien is het een zeer nauwsluitende methode om kabels en afvoerslangen uit het zicht te houden. Met Wastoren wasmachinemeubels tover je je bijkeuken of wasruimte om tot een modern en overzichtelijk geheel.

Bespaar ruimte met een was-droogcombinatie

Woon je in een tiny house, of wil je geen twee apparaten, dan is een was-droogcombinatie een ideale oplossing. Een was-droogcombinatie is een was-droogcombinatie in één. U kunt dus hetzelfde apparaat gebruiken voor wassen en drogen. Merk op dat het wasvulgewicht groter is dan het droge vulgewicht. Dit betekent dat na het wassen soms wat wasgoed uit de trommel moet worden gehaald om ervoor te zorgen dat het resterende wasgoed goed wordt gedroogd. Sommige wasmachines en drogers geven vooraf aan of de trommel te vol is voor het was-droogcombinatieprogramma. Daarnaast is het energierendement van een was-droogcombinatie over het algemeen lager dan dat van een zuinige was- of warmtepomp-droogcombinatie. Vind je dat niet erg, dan kun je kiezen voor een was-droogcombinatie.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.