AEG wasmachine

Home - AEG wasmachine
AEG of Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft zijn aanbevolen merken bij het kopen van een wasmachine. Dit Duitse merk bestaat al meer dan 125 jaar en weet dus goede apparatuur te maken. Naast wasmachines verkoopt AEG ook andere huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, wasdrogers, vaatwassers en ovens. De productnaam voor AEG wasmachines is AEG Lavamat, terwijl de naam voor drogers AEG Lavatherm wasdrogers is.
Inhoudsopgave

Wasmachine van AEG

Aeg wasmachine energielabel AEG heeft meerdere typen wasmachines in het assortiment. U kunt bij zowel Duitse merken voorladers als bovenladers, was-droogcombinaties en drogers terecht. AEG streeft ernaar om haar assortiment wasmachines verder te ontwikkelen, zoals Neue Kollektion, dat gebruik maakt van Advanced Wash Technology (AWT), een sproeisysteem dat zorgt voor een grondige reiniging van zowel kleine als volledige ladingen. Omdat wasgoed snel in water wordt gedrenkt, worden vlekken door wasmiddel direct aan het begin van het wassen voorkomen. AEG’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en in verschillende energie-efficiëntieklassen zoals A++, A+++ of zelfs A+++ -50%.

U kunt ook kiezen voor een wasmachine met een laadvermogen van 6 tot 9 kg. De droger is ook uitgerust met warmtepomptechnologie, die ervoor zorgt dat kleding bij lagere temperaturen zachter droogt. Liever een AEG was-droogcombinatie? U kunt dan vol vertrouwen apparatuur gebruiken die het gewenste droogniveau kan instellen; van strijkdroog tot extra droog.

AEG wasmachine

AEG wasmachine met stoomfunctie

Nieuwere modellen van AEG Lavamat hebben stoomcapaciteit. Deze stoomwasmachine van AEG heeft veel voordelen. Je kleding wordt beter gewassen, kwetsbare items blijven langer in nieuwstaat en je kleding kreukt minder als ze uit de machine komen, waardoor je minder vaak hoeft te strijken.

Wat is een goede AEG wasmachine?

We hebben uitgebreide testen voor je gedaan. Door te kiezen en te kopen of een volledig en vertrouwend lidmaatschap, kunt u testresultaten vergelijken. Zo kies je een AEG wasmachine die goed scoort op de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Ook kom je erachter hoe breed je de machine wilt, wil je veel bijzonders of juist een basismodel?

Welke AEG wasmachine kopen?

Er zijn verschillende soorten wasmachines van AEG. Van basis wasmachine modellen tot 1 modellen met stoomfunctie of waterontharder. Het grootste verschil zijn de extra programma-opties en features.

De modelnaam geeft wat informatie over de wasmachine. Het tweede cijfer in de modelnaam geeft de capaciteit aan. Op de AEG L7FE96EW staat 9 bijvoorbeeld voor een capaciteit van 9 kg.

Het eerste cijfer staat voor de reeks. Er zijn momenteel 6000, 7000, 8000 en 9000 series. Ze hebben allemaal verschillende extra functies.

6000: Basismodel

Modelnamen beginnend met L6FB
Prijs: EUR 550 – EUR 600

7000: met stoomfunctie

Modelnamen beginnend met L7FE
Prijs: EUR 600 – EUR 750

8000: Duurzame modus

Modelnamen beginnend met L8FB of LE
Prijs: EUR 800 – EUR 950
Deze modellen zijn uitgerust met Ökomix. Deze mengt het wasmiddel of de wasverzachter met het water voordat het in de trommel gaat. Hierdoor kan het beter in de kleding doordringen. Zo maak je ook op een lagere temperatuur schoon.

9000: met waterontharder

Modelnamen beginnend met L9FE
Prijs: EUR 800 – EUR 1100
Model 9000 vermindert mineralen en verzacht water. Het is beter voor de kleur van kleding en je hebt minder wasmiddel nodig.

Roterende snelheid

Snelheid is terug te vinden in de modelnaam. Op een AEG L7FE84CS betekent 4 bijvoorbeeld 1400 snelheid. De AEG L7FE96ES heeft een snelheid van 1600.

Machines met een toerental van 1600 tpm zijn krachtiger. Hierdoor kan de droger uit de machine komen. Deze maken meer geluid. Ze verbruiken ook meer energie door maximale centrifugatie.

Uiterlijk

Voeg CS, ES, EW, IW of GW, GS toe aan de modelnaam om het ontwerp aan te geven. Het model is verder identiek. W staat voor witte deur en S staat voor zilveren deur.

Waarom een ​​AEG wasmachine kopen?

Alle wasmachines uit de AEG 6000, 7000, 8000 en 9000 serie wegen automatisch het wasgoed. Zij passen het programma daarop aan. Kleding wordt niet te lang gewassen en blijft langer mooi. AEG voorkomt dat kleding gaat rafelen.

Ze hebben verschillende trommelcapaciteiten en functies. Met goed onderhoud weet je zeker dat je AEG wasmachine een lange levensduur heeft.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.