Stille wasmachine

Home - Stille wasmachine
Een stille wasmachine kopen? Geluidsniveaus worden gemeten in decibel. Wist je dat slechts een verschil van 3 dB de helft van het volume betekent? Daarom maakt een wasmachine van 73 decibel twee keer zoveel lawaai als een wasmachine van 70 decibel. Er is geen volledig stille wasmachine en zelfs een "stille" wasmachine kan lawaai maken. Stille wasmachines zijn echter merkbaar stiller dan normale of luide wasmachines, en stille wasmachines trillen minder tijdens het centrifugeren. Stille wasmachines hebben een geluidsniveau van 73 decibel of minder tijdens het centrifugeren.
Inhoudsopgave

Het geluidsniveau van de wasmachine

Het hebben van een stille wasmachine is geweldig als je een wasmachine of was-droogcombinatie in de buurt van je slaapkamer of woonkamer hebt. Het geluidsniveau van een wasmachine is onder te verdelen in het wasgeluidsniveau en het centrifugegeluid. Hier worden de dB weergegeven tijdens een volledige wasbeurt op 60°C voor het standaard katoenprogramma en de dB tijdens een volledige wasbeurt op 60 °C voor het standaard katoenprogramma. In beide gevallen is het aantoonbaar een stille wasmachine, maar aangezien de wasmachine het meeste geluid maakt wanneer hij de was centrifugeert, is het belangrijk om je vooral te concentreren op het geluidsniveau van het centrifugeren.

Geluidsniveau wassen

 • Zeer stil: tot 48 dB.
 • Stil: 49 tot 53 decibel.
 • Vrij stil: 53 tot 58 decibel.
 • Normaal: 58 dB of meer.

Geluidsniveau centrifugeren

 • Zeer stil: tot 72 dB.
 • Stil: 73 tot 75 decibel.
 • Vrij stil: 75 tot 79 decibel.
 • Normaal: 79 dB of meer.
Stille wasmachine

Geluidsniveau op energielabel

Wasmachines maken het meeste geluid tijdens het centrifugeren. Maar ook tijdens het wassen zagen we grote verschillen in geluid. De stilste machines wassen onder de 50 decibel (dB) en centrifugeren onder de 75 dB.

Het energielabel verklaart het geluid dat de wasmachine maakt tijdens het wassen en centrifugeren. Dit wordt uitgedrukt in decibel (dB). Decibellen zijn niet lineair. Een paar decibel tussen de twee machines betekent:

 • 3 dB betekent twee keer zoveel ruis
 • 5 dB is 3 keer het geluid
 • 7 dB is 5 keer het geluid

Nachtprogramma voor stille wasmachine

Sommige wasmachines hebben een speciaal nachtprogramma. Dan maakt de machine minder geluid dan het normale programma. In de vergelijker geven we bij de specificaties onder “Programma’s” aan of de machine van elke wasmachine een stil of nachtprogramma heeft.

Waar let je op bij het kopen van een stille wasmachine?

Vulgewicht

Een andere belangrijke variabele is het laadvermogen. Nogmaals, deze capaciteit zal niet in strijd zijn met het constante geluid dat je maakt met je wasmachine dankzij de balans, je kunt hun stillere modellen vinden:

5 kg, geschikt voor mensen die alleen wonen.
6 kg voor matige activiteit bij vervuiling voor stellen zonder kinderen.
7 kg, geschikt voor gezinnen met kinderen.
8kg, geschikt voor grote familie.
Meer dan 8 kg, geschikt voor grote gezinnen met intensieve activiteiten die vlekken op kleding kunnen veroorzaken.

Andere belangrijke kenmerken:

Tot slot raden we je aan om bij het kopen van een nieuwe stille wasmachine ook rekening te houden met andere dingen die op de lange termijn belangrijk zijn en sterk verschillen van merk tot merk:

Energie-efficiëntie

Hoewel niet erg belangrijk op korte termijn. Na een paar maanden zul je je realiseren dat dit apparaat een van de meest verbruikende is.

Beschikbare programma’s (met of zonder opties voor verschillende RPM’s)

Kunnen worden aangepast aan uw dagelijkse of occasionele behoeften in uw huis.

Materiaal van de behuizing.

Door zijn normale werking heeft dit apparaat de neiging te verslechteren en trillingen (en geluid) te vergroten. Om deze reden raden wij roestvast staal aan dat een grotere weerstand biedt tegen deze natuurlijke afbraak.

Let op!

Wees voorzichtig met centrifugeren en geluid van de wasmachine. Dit is meestal wanneer het zijn luidste geluid maakt, en het heeft de neiging om in de loop van de tijd toe te nemen als het materiaal dat het bevat van slechte kwaliteit is.

Maar waarom maakt de wasmachine zoveel geluid als hij draait? Wanneer er een probleem is met het systeem van de wasmachine, zal de wasmachine vreemde geluiden gaan maken. Hoewel er verschillende redenen zijn, zijn de meest voorkomende de volgende:

Lagers

Lagers verslechteren en als de afdichting (de rubberen ring die het lager beschermt) beschadigd raakt, kan het lager nat worden.

Andere elementen

Sommige elementen bevinden zich niet in het midden, dus als het sneller draait, veroorzaakt het meer trillingen en dus meer geluid.
Als u ongebruikelijke geluiden opmerkt, let dan op deze gebieden en bel een technicus. Hier leest u hoe u een minder luidruchtige wasmachine gebruikt.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.