Wasmachine in keuken

Home - Wasmachine in keuken
Het is niet ideaal, maar in sommige huizen ontkom je er niet aan om een ​​wasmachine in de keuken te hebben staan. Als het om een ​​tiny house gaat, heb je hier meestal mee te maken. Een huis zonder aparte wasruimte, bijkeuken, berging of grote badkamer waar een wasmachine in kan.

Als je ook een droger hebt, heb je een probleem. De keuken is de enige plek met ruimte. Ons advies is om er het beste van te maken! Hygiëne is een belangrijk aspect van wasmachines en keukens. Hieronder delen we enkele must-read tips en laten we de beste creatieve en inspirerende voorbeelden zien van hoe je een wasmachine in je keuken plaatst.

Als je een wasmachine en/of droger in je keuken hebt staan, heb je twee mogelijkheden. Je houdt het in het zicht, zodat iedereen het kan zien. Of je kunt het op een mooie manier verbergen zodat de wasmachine en/of droger minder of minder opvalt.
Inhoudsopgave

Wasmachine in de keuken: is het hygiënisch?

Zoals eerder vermeld, is een wasmachine in de keuken niet ideaal. Aan de ene kant gaat het om esthetiek. Wasmachines en drogers zijn niet de mooiste objecten die je wilt zien. Vooral de keuken waar je vaak aanwezig bent. Anderzijds gaat het ook om hygiëne. Je hebt te maken met vuile kleren en tegelijkertijd met vuile vaat. Je hebt dus te maken met bacteriën die in je eten en kleding terechtkomen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Als je genoodzaakt bent om je wasmachine in de keuken te zetten, volg dan deze tips:

  • Regelmatige reiniging van alle items, vooral werkbladen;
  • Laat geen vuile vaat op het aanrecht staan;
  • Zorg voor een wasmand met deksel.
Wasmachine in keuken

Ingebouwde wasmachine

Laten we eerlijk zijn, een wasmachine is niet het mooiste apparaat in huis. Het is dan ook logisch dat je de wasmachine uit het zicht probeert te gebruiken. Hieronder vind je 2 van de beste manieren om je wasmachine te “verstoppen” in je keuken.

Ingebouwde wasmachine

De beste manier om je wasmachine te verbergen is door een inbouwwasmachine te kopen. Zo wordt de wasmachine beter geïntegreerd in de keuken. Inbouwwasmachines hebben ook een aantal voordelen. Zo bespaart de inbouwwasmachine ruimte. Je monteert (of monteert) hem eenvoudig onder je aanrechtblad en zit je niet meer in de weg. Ook heb je geen last van het geluid van de wasmachine. Deze wasmachines staan ​​namelijk in de kast. Inbouwwasmachines zijn daarom zo ontworpen dat je zo min mogelijk geluid en trillingen ervaart.

Wasmachine in de kast

Mocht je toch genoodzaakt zijn de wasmachine in de keuken te zetten, en de keuken heeft nog voldoende ruimte, dan kun je de wasmachine ook in de kast opbergen. Kledingkasten zijn ook vooral handig als je twee wasmachines hebt. Ook plaats je de droger gemakkelijk onder de wasmachine. Door deze apparaten in een kast te plaatsen, kun je veel ruimte besparen. Het mooie van kasten is ook dat je er deuren in kunt plaatsen. Dit werkt zo goed dat je niet meer naar de wasmachine hoeft te kijken.

Het is belangrijk om te controleren of de wasmachine voldoende ventilatie heeft. In de kast kan het nog wat krap zijn, waardoor de ventilatie niet optimaal is. Anders kunt u ook kiezen voor deuren met ventilatieroosters.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.