Wasmachine 9 kg

Home - Wasmachine 9 kg
De wasmachine met een capaciteit van 9 kg is geschikt voor grote hoeveelheden wasgoed. Kies je voor een wasmachine van 9 kg, dan is er genoeg ruimte in de trommel. Handig als je veel lakens, handdoeken en kleding wast. Wil je een wasmachine van 9 kg die snel centrifugeert? Kies dan voor een wasmachine die op 1600 toeren draait. Zo zal je kleding in minder tijd moeten drogen.
Inhoudsopgave

Wasmachine met 9 kg vulgewicht

Voor gezinnen van meer dan 5 personen wordt over het algemeen een vulgewicht van 9 kg aanbevolen.
De gemiddelde prijs van een wasmachine van 9 kg is 1006 euro. Ter vergelijking: alle modellen in onze voorlader-wasmachinetest waren geprijsd op 776 euro.

Wasmachine 9 kg

Grootte huishouden

9 kg is de op twee na meest voorkomende maat in wasmachines; 8 kg vulgewicht is de meest voorkomende en 7 kg is de op één na meest voorkomende maat.

Gezinnen met meer dan 5 personen adviseren over het algemeen een vulgewicht van 9 kg, maar geldt ook voor gezinnen met minder dan het vermelde aantal.

Het nadeel van een groot vulgewicht is dat de machine doorgaans meer water en energie verbruikt per wasbeurt. Dit is waar, ook al zijn de machines gemaakt met een beladingssensor (hoeveelheidscontrole).

Prijs

De prijs van een wasmachine van 9 kg is over het algemeen duurder dan een kleinere wasmachine. De goedkoopste wasmachine van 9 kg kost 429 euro.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.