Oude wasmachine laten ophalen

Home - Oude wasmachine laten ophalen
U kunt uw oude wasmachine op verschillende locaties inleveren:

- In een winkel of online dienst waar je een nieuw soortgelijk apparaat hebt gekocht.
- in verschillende winkels of andere plaatsen met inzamelpunten.
- U kunt het apparaat inleveren bij het recyclingcentrum in uw stad.

Dit dekt alle apparaten die stroom of batterijen nodig hebben. Zoals boormachines, televisies, wasmachines, koelkasten, keukenmachines, mobiele telefoons, lampen en computers.
Inhoudsopgave

Oude wasmachine inleveren bij aanschaf nieuwe apparaten

U kunt uw oude wasmachine inleveren bij de winkel waar u een nieuw vergelijkbaar apparaat heeft gekocht. Dit is een inruilregeling. Winkels zijn verplicht soortgelijke apparatuur te accepteren. Het maakt dus niet uit van welk merk het is, of hoe groot het product is. Oude apparatuur hoeft niet meer te werken.

Winkels mogen voor deze service geen kosten in rekening brengen. Inruilregels zijn alleen van toepassing op persoonlijke apparaten, niet op bedrijven.

Inruilregelingen gelden ook als je een product online of telefonisch hebt gekocht voor bezorging bij jou of een afhaalpunt. U kunt uw oude apparatuur ook rechtstreeks inleveren bij de koerier of op het ophaalpunt. Soms kunnen bezorgdiensten, vervoerders en afhaalpunten uw afgedankte product niet direct ophalen. Er zijn 2 mogelijkheden om een ​​oud toestel terug te sturen:

  • Online verkopers halen het apparaat binnen 2 weken op.
  • Online verkopers zorgen voor een verpakking zodat u het apparaat gratis naar het opgegeven adres kunt verzenden.
Oude wasmachine ophalen

Lever gratis een oude wasmachine zonder iets te kopen

Bij veel winkels kunt u een gebruikte kleine wasmachine gratis retourneren zonder een nieuw apparaat te kopen. Dit is een clichéplan. Deze regel is alleen van toepassing op persoonlijke apparaten, niet op bedrijven. Grote winkels met een verkoopoppervlak groter dan 400 vierkante meter zijn verplicht huishoudelijke apparaten in te zamelen. De lengte, dikte of breedte van het apparaat mag niet groter zijn dan 25 cm.

Daarnaast hebben veel grote supermarkten, tuincentra of lokale elektronicawinkels een inzamelpunt waar particulieren kleine apparaten en lampen kunnen inleveren. Vaak kunnen particulieren ook batterijen inleveren. Dit kan per locatie verschillen.

Lever de oude wasmachine in bij de gemeente

Ook kunt u oude en gebruikte wasmachines inleveren bij de gemeente. Hoe je dit doet verschilt van stad tot stad. Er zijn 3 opties:

  • U kunt de wasmachine inleveren bij het gemeentelijk inzamelpunt;
  • U kunt de wasmachine samen met het huisvuil op de stoep zetten;
  • U kunt een afspraak maken met de gemeentelijke ophaaldienst (grootvuil).

Hergebruik materialen uit de oude wasmachine

Veel materialen uit oude wasmachines kunnen worden hergebruikt. Dit bespaart grondstoffen en vermindert afval. Door het inzamelen wordt ook voorkomen dat gevaarlijke stoffen en elektronica in het milieu terechtkomen.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.