Bosch wasmachine

Home - Bosch wasmachine
Bosch wasmachine kopen? Met een Bosch wasmachine met VarioPerfect verkort je de wastijd of bespaar je energie. i-DOS weegt het wasgoed en meet de mate van vervuiling. Zo kan de exacte hoeveelheid wasmiddel worden toegevoegd. Bosch wasmachines met een E-Carf certificaat zijn ideaal voor mensen met allergieën. Het reinigt pollen, huidschilfers en haren van huisdieren van kleding. En u kunt ActiveOxygen gebruiken voor hygiënische reiniging bij lage temperaturen. Bosch heeft ook EXCLUSIV wasmachines met diverse extra functies zoals AquaStop.
Inhoudsopgave

Wat is een goede Bosch wasmachine?

Bosch staat bekend om zijn solide en betrouwbare merk. Bosch heeft veel wasmachines van topkwaliteit, maar ook basismodellen. Door te kiezen en te kopen of een volledig en vertrouwend lidmaatschap, kunt u testresultaten vergelijken. Zo kies je de juiste Bosch wasmachine voor jou. Bij modelnamen als Bosch WAW32642NL en Bosch WAT284B2NL zie je het verschil niet direct.

Welke Bosch wasmachine kopen?

De letters geven aan tot welke serie de machine behoort. De cijfers spreken voor snelheid. Het getal 28 staat voor 1400 tpm en 32 voor 1600 tpm.

Serie 2 – Basismodel

Modelnamen beginnend met WAE en WAB.
Capaciteit: 6kg.
Centrifugesnelheid 1400.

Serie 4 – Stillere motor

Modelnamen die beginnen met WAN, WAK en WAE.
In tegenstelling tot de Series 2, hebben de meeste modellen onder andere motoren met variabele frequentie en waterdichte aquastop-bescherming.
Centrifugesnelheid 1400.

Series 6 – Verbeterde drums en automatische toewijzingen

Modelnamen beginnend met WAQ en WAT.
Volgens de fabrikant is er een Vario-trommel met een waterdruppelstructuur aan het assortiment toegevoegd voor een zachtere of meer geconcentreerde wasbeurt.
De duurste modellen kunnen automatisch wasmiddel toevoegen en hebben een zogenaamde I-DOS-functie.
Draai op 1400 of 1600.

Serie 8 – Meer middelpuntvliedende kracht, app controleerbaar

Modelnamen die beginnen met WIW of WAW.
Bijna al deze modellen hebben een toerental van 1600.
Veel modellen hebben een automatisch voersysteem, zijn te bedienen vanaf een smartphone en wifi, of hebben een trommelreinigingsfunctie met herinneringen.

Thuisprofessional – Semi-Pro

Modelnamen die beginnen met WAY.
Capaciteit: 9kg.
De meeste modellen kunnen automatisch worden beheerd, en sommige kunnen worden bediend vanaf een smartphone.

Waarom kiezen voor een Bosch wasmachine?

De wasmachines van Bosch en Siemens worden door dezelfde fabrikant gemaakt. Veel modellen van Bosch en Siemens zijn technisch identiek. Alleen het uiterlijk is anders, en soms is het programma anders. Bosch-modellen zijn meestal iets goedkoper.

Aan de naam kun je zien welke modellen hetzelfde zijn. Zo is de Bosch WAT28490NL gelijk aan de Siemens WM14T490NL. Sommige letters en cijfers zijn hetzelfde. De eerste 2 cijfers van Siemens, vermenigvuldigd met 2, zijn de cijfers in de Bosch-modelnaam.

Beladingssensor

Alle wasmachines van Bosch wegen het wasgoed en bepalen het soort textiel. De machine past het programma daar automatisch op aan. Voor elke wasbeurt kun je de functie VarioPerfect selecteren. Dit bespaart u tijd: een snelle wasbeurt. Of energie: wast langer maar verbruikt minder energie. Niet alle andere merken wasmachines doen dit.

Bij alle Bosch wasmachines kun je het wasprogramma pauzeren en tegelijkertijd bijvullen. Dit is erg handig als je vaak vergeet die sok in de roller te doen.

Extra functies

Bosch wasmachines hebben een aantal extra functies die Bosch heeft:

i-DOS™: Volautomatische dosering van de juiste hoeveelheid wasmiddel.
EcoSilence Drive™: modellen met borstelloze motor voor stiller en duurzamer wassen. Bosch ondersteunt deze motoren met een garantie van 10 jaar.
VarioPerfect™: Weegt elke lading en past het wasprogramma daar automatisch op aan. Volgens Bosch verkort dit de wastijd en ben je zuiniger.
ActiveWater™: bespaar water door het waterverbruik aan te passen aan het wasvolume.
VarioTrommel: Deze trommels hebben een drop-in structuur, wat volgens Bosch betekent dat kleding langer meegaat en beter in de machine gewassen kan worden.
AntiVibration™-ontwerp: Volgens Bosch zijn de zijwanden van deze modellen aangepast om ze stiller te maken.
AntiStain-programma: vindt en verwijdert de meest voorkomende vlekken.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.