Wasmachine verhuizen

Home - Wasmachine verhuizen
Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het verhuizen van je wasmachine. Gebruik altijd de transportbouten om de rollen vast te zetten. Zo bescherm je de wasmachine tijdens het verhuizen. Dit geldt zowel voor bovenlader- als voorladerwasmachines. Wat je ook moet doen: gebruik een emmer om water uit de wasmachine op te vangen. Hoe je je wasmachine in een paar stappen verplaatst, lees je hier.
Inhoudsopgave
Wasmachine verhuizen

Wasmachine verhuizen in slechts 4 stappen

Je verplaatst de wasmachine als volgt:

  • stap 1. Zorg ervoor dat er geen water in zit.
  • Stap 2. Zet de rol vast met de transportbouten.
  • Stap 3. Transporteer de wasmachine rechtop.
  • Stap 4. Sluit het apparaat opnieuw aan.

Stap 1: Zorg ervoor dat er geen water in zit

Draai de kraan dicht voordat u de wasmachine loskoppelt. Koppel vervolgens de watertoevoerslang los bij de kraan. Zet er een emmer naast, want de slang kan nog vol water staan. Verwijder vervolgens de afvoerslang uit de afvoer en leeg de slang in de emmer. Leg tot slot een handdoek bij het voorfilter voor een laatste beetje water. Het filter bevindt zich achter de klep rechtsonder op de voorkant.

Stap 2: Zet de rol vast met transportbouten

Om de trommel goed te beschermen tijdens verplaatsing, zet u deze vast met de transportbouten. Verzendbouten voorkomen dat de trommel overmatig gaat schudden en zo wordt beschadigen tijdens het transport. Gebruik daarom de transportbouten om de trommel stevig vast te zetten. Raadpleeg de handleiding van uw wasmachine voor bevestigingslocaties. Dit verschilt per merk. Zorg ervoor dat u de transportbouten na de verhuizing weer bewaart. Deze kunnen altijd van pas komen.

Stap 3: Transporteer de wasmachine rechtop

Houd de wasmachine altijd rechtop tijdens transport. Hierdoor blijft de rol stabiel en staat er geen druk op de buis. Gebruik altijd 2 personen om het apparaat op te tillen. Het is het veiligst, en zo verdeel je je gewicht. Het is handiger om een ​​trolley of trapleuning te gebruiken. Staat de wasmachine rechtop in de bus? Zet de wasmachine stevig vast zodat deze niet verschuift tijdens het rijden. Om krassen en deuken te voorkomen, wikkelt u de wasmachine in noppenfolie of een deken.

Stap 4: Sluit de wasmachine opnieuw aan

Je bent er bijna. Je kunt nu de wasmachine weer aansluiten. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen. Controleer of de wasmachine waterpas staat om geluidsoverlast te voorkomen. Plaats de afvoerslang terug en u bent klaar om te gaan.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.