Afvoer wasmachine

Home - Afvoer wasmachine
De afvoer van de wasmachine of was-droogcombinatie is verstopt. Om snel weer schoon te maken, moet u de afvoer ontstoppen. hoe? Ontstoppen begint altijd met het reinigen van de sifon. Als dat het probleem niet oplost, gebruik dan sodawater, trekveren of een zwaarder pistool: hogedrukreiniger. Lees verder om stap voor stap te leren hoe u de afvoer van uw wasmachine ontstopt.
Inhoudsopgave

Stap 1: Reinig de sifon

De eerste stap is het reinigen van de sifon. Neem een ​​emmer en plaats deze onder de sifon. Draai de afdichting aan de onderkant van de sifon los zodat water en vuil kunnen weglopen. Is de sifon niet verzegeld? Draai hem vervolgens helemaal los en spoel af onder de kraan. Sluit vervolgens de sifon of sluit deze weer aan op de afvoer. Loopt het water hierna nog steeds niet weg? Probeer dan een van de volgende stappen.

Stap 2A: Spoel de afvoer door met kokend water en soda

Soms gaat de verstopping verder dan de sifon. Om een ​​verstopte afvoer te ontstoppen, begint u met het vullen van een emmer met kokend water en een zak frisdrank. Verwijder de afvoer van de wasmachine en gebruik een trechter om de soda langzaam door de afvoer te gieten. Wacht een paar minuten en test of de afvoer blijft stromen wanneer u water door de afvoer giet. ja? Dan ben je klaar. Als dat niet het geval is, probeert u een andere methode in dit artikel.

Afvoer wasmachine

Stap 2B: Trek de blokkering eruit met de trekveer

Voor verstopte wasmachineafvoeren kunt u trekveren gebruiken. Verwijder voor het beste resultaat eerst de sifon uit de afvoer en van daaruit in de afvoer. Schuif de trekveer in de afvoer tot je niet verder kunt, je bent aan het pluggen. Dan draai je hem heen en weer om de blokkade open te trekken. Als je de afvoer niet kunt ontstoppen met de trekveer, probeer dan een van de andere methoden.

Stap 2C: Gebruik een gootsteenafvoerontstopper om verstoppingen op te lossen

De eerste stap is het selecteren van een gootsteenplunjer die geschikt is voor het materiaal van de afvoer. Dit staat vermeld op de verpakking. Volg tijdens het gebruik de stappen in de gebruikershandleiding. Er zijn verschillende soorten plunjers: korrelig of vloeibaar. Sommige producten bestaan ​​uit 2 ingrediënten die je één voor één door de afvoer kunt gieten. Doet de gootsteenontstopper zijn werk niet? Probeer het dan eens met een hogedrukreiniger.

Stap 2D: Gebruik hogedrukreiniger

Je kunt alleen een hogedrukreiniger met een speciaal accessoire gebruiken om de afvoer van je wasmachine te ontstoppen: een rioolslang. Je bevestigt de rioolslang aan de hogedrukreiniger en duwt deze door de afvoer. Spuit vervolgens onder hoge druk water door de afvoer om de verstopping weg te spoelen. Als deze zware pistolen de blokkade niet kunnen verwijderen, raden we aan een professional in te schakelen.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.