Wasmachine merken

Home - Wasmachine merken
Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, dan valt het je misschien op dat je uit veel verschillende merken kunt kiezen. Van grote, bekende merken die je misschien al kent, van andere apparaten tot kleinere merken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.
Inhoudsopgave

Verschillende wasmachine merken

In de Nederlandse (web)winkels kun je meestal kiezen uit de volgende wasmachinemerken:

 • AEG
 • Bowknecht
 • Beko
 • Bosch
 • snoep
 • Haier
 • Stofzuiger
 • geen verlangen
 • LG
 • Miele
 • Samsung
  -Siemens
 • Vortex
 • Zanucia

Er zijn dus veel merken om uit te kiezen. Hoe kies je het meest geschikte merk voor jou? U kunt een wasmachinemerk kiezen op basis van de betrouwbaarheid van dat merk wasmachine. Of je kijkt naar de gemiddelde prijs van een bepaald merk wasmachine, want daar zijn ook grote verschillen.

Wasmachine merken

Wat zijn de beste wasmachine merken?

Sommige van de hierboven genoemde merken wasmachines ken je misschien al, en sommige zijn bekende merken. Merken als AEG, Bosch, Siemens, Whirlpool, Miele, LG en Samsung worden over het algemeen als A-merken beschouwd. Deze merken wasmachines staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit en goede techniek.

Over het algemeen gebruiken duurdere wasmachines hoogwaardige materialen en duurzame ontwerpen. Daarom gaan wasmachines van merk A meestal langer mee dan goedkopere. De nieuwe A-merk modellen gaan ook meer over zuinige wasmachines.

Als je aan wasmachines denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Miele. Niet verwonderlijk, want het merk heeft een zeer goede reputatie. Miele-wasmachines lopen ver voor op andere wasmachinemerken in tests van consumentenverenigingen. Hier zijn de beste wasmachinemerken op basis van tevredenheid, prestaties en gebruiksgemak.

Naast wasmachines van Miele, Duitsland, zijn ook apparaten van Bosch en Siemens populair. Beide merken scoorden bijzonder goed op prestaties en gebruiksgemak. Qua prijs-kwaliteitverhouding scoorden deze – allemaal duurdere – merken iets lager.

Goedkope wasmachine merken

Het nadeel van Miele-wasmachines (evenals andere high-end merken) is dat ze meestal vrij duur zijn. Naast de duurdere merken zijn er ook goedkopere merken wasmachines op de markt, zoals Zanussi, Beko, Candy, Haier en Hoover. Mensen kiezen deze wasmachines vooral vanwege de voordelige prijs.

Zanussi is een naam om in de gaten te houden op deze lijst met goedkope wasmachinemerken. Naast de vlekkeloze prestaties en het gebruiksgemak bij dit merk, kiezen mensen vooral voor Zanussi vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de merken wasmachines?

In de Nederlandse winkel heb je keuze uit de volgende wasmachine merken: AEG, Bauknecht, Beko, Bosch, Candy, Haier, Hoover, Indesit, LG, Miele, Samsung, Siemens, Whirlpool en Zanussi.

Wat zijn enkele goede merken wasmachines?

Wasmachines van merken als Miele, Samsung, Bosch en Siemens overtreffen meestal de tests. Kies je voor een wasmachine van een van deze merken, dan krijg je vrijwel zeker een goed apparaat.

Wat is een merk A wasmachine?

Wil je een merk A wasmachine? Kies dan voor een wasmachine van de volgende merken: Miele, AEG, Bosch, Siemens, LG, Samsung en Whirlpool.

Welk merk wasmachine is het beste?

Miele is een goed wasmachine merk dat veel mensen kennen. Het merk heeft ook herhaaldelijk goed gepresteerd in tests van consumentenverenigingen.

Welke wasmachine is jouw beste keuze?

De beste wasmachine voor jou hangt af van veel factoren, zoals de grootte van je huis en je budget. Om eenvoudig te weten welke wasmachine het beste bij jou past, gebruik je de Selectiehulp. Na het beantwoorden van 5 eenvoudige vragen, ziet u persoonlijke wasmachine-aanbevelingen.

Is Beko een goed merk?

Beko is een merk dat goedkope maar kwalitatieve wasmachines maakt. Het merk staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beko wasmachines maken geen poespas, maar ze doen wat ze moeten doen: ervoor zorgen dat je wasgoed schoon is.

Waar komt het merk Beko vandaan?

Beko is een Turks merk dat huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica produceert. Het merk heeft het Duitse merk Grundig overgenomen. Tegenwoordig behoren de merken Beko en Grundig tot de Arcelik Group, die wereldwijd actief is.

Is Haier een goed merk?

Haier maakt relatief goedkope wasmachines. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding van dit merk erg goed is, is de test van Haier-wasmachines meestal veel slechter dan die van A-merken als Miele, AEG en Bosch.

Waar komt het merk Haier vandaan?

Haier is een Chinese fabrikant van huishoudelijke apparaten (witgoed) en consumentenelektronica (bruine apparaten). Het is een van de grootste witgoedmerken ter wereld.

Is Indesit een goed merk?

In de Consumentenbond-test stond het merk Indesit over het algemeen onderaan de lijst. Terwijl andere merken het beter doen, is Indesit zeker geen slecht merk. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over het merk. Vooral de prijs/prestatieverhouding is een belangrijke reden waarom veel mensen voor dit merk kiezen.

Is whirlpool een goed merk?

Whirlpool is een relatief goedkoop merk wasmachines, en dat zie je aan de prestaties. Het merk scoorde slecht in tests van consumentenverenigingen, zowel op tevredenheid als op levensduur. Hoewel de score van het merk lager is dan die van anderen, zijn gebruikers nog steeds redelijk tevreden en gaan de wasmachines van het merk vrij lang mee: ongeveer 11 jaar.

Is AEG een goed merk?

AEG is het echte A merk wasmachines. De kwaliteit van wasmachines van het merk AEG is over het algemeen hoog en gebruikers zijn zeer tevreden over het merk. Dit merk wasmachine heeft een relatief lange levensduur: zo’n 14 jaar. Verrassend genoeg blijven veel mensen die een wasmachine van AEG hebben gekocht trouw aan het merk.

Is Zanussi een goed merk?

Zanussi wasmachines staan ​​bekend om hun goede wasresultaten en betrouwbaarheid. Wasmachines van dit merk zijn mooi vormgegeven zonder onnodige functies en programma’s die je niet gebruikt. Doordat de wasmachine niet al te kieskeurig is, is hij eenvoudig en makkelijk te bedienen.

Is Bosch een goed merk?

Als het om wasmachines gaat, is Bosch een typisch A-merk. Bosch wasmachines zijn van hoge kwaliteit, houden je wasgoed vlekkeloos en vaak voorzien van de nieuwste snufjes en features.

Wat is de levensduur van elk merk wasmachine?

Miele wasmachines hebben de langste levensduur: zo’n 16 jaar. Ook wasmachines van AEG, Zanussi en Siemens kun je lang gebruiken: zo’n 13 tot 14 jaar. Wasmachines van Bosch en Bauknecht gaan ongeveer 12 jaar mee, terwijl apparaten van Whirlpool en Indesit ongeveer 11 jaar meegaan.

Wat zijn de Duitse merken wasmachines?

Bekende Duitse wasmachinemerken zijn: Miele, AEG, Bosch, Bauknecht en Siemens.

Wat zijn de Zweedse merken wasmachines?

Electrolux AB Zweden verkoopt producten onder verschillende merken: Electrolux, AEG en Zanussi. Het merk ASKO is ook Zweeds.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.