Wasmachine en droger set

Home - Wasmachine en droger set
Een wasmachine en droger set is ideaal als je van plan bent om tegelijkertijd een wasmachine en droger te kopen. Een wasmachine droger set is namelijk goed op elkaar afgestemd waardoor er een aantal voordelen zijn. Ze worden dan ook aangeboden door bekende merken zoals Miele, Samsung, Bosch en AEG. De voordelen leggen wij uit onderaan deze pagina. Vind op deze pagina de meest verkochte wasmachine en droger sets op dit moment, vergelijk prijzen en acties.
Inhoudsopgave

Wat is een wasmachine en droger set?

We maken het niet moeilijker dan het is: een wasmachine en droger set is letterlijk een set van een losse wasmachine en een bijbehorende wasdroger. Dat zijn dus twéé aparte apparaten, in tegenstelling tot éé wascombi! Het grote voordeel is dat je beide apparaten tegelijk kunt laten draaien, waardoor je uiteraard tijd bespaart. En door beide apparaten in één keer als set te kopen, bespaar je ook nog iets anders: geld! Want een set is altijd voordeliger dan wanneer je de apparaten los zou kopen. Daarnaast zorgt een set ervoor dat wasmachine en wasdroger mooi bij elkaar passen, en dat ziet er wel zo strak uit. Omdat je de set naast óf op elkaar moet kunnen zetten, zijn de sets altijd van het type bovenlader.

We hebben een aantal verschillende wasmachine en droger sets voor je getest en gekeken naar werking, bediening, uiterlijk, ervaringen van klanten, prijs, levering en betrouwbaarheid. Ook hebben we een handige koopgids geschreven, zodat je nog meer informatie hebt om te kunnen kiezen voor de beste wasmachine en droger set.

Wasmachine en droger set

Voordelen wasmachine droger set

Doordat de wasmachine en droger op elkaar zijn afgestemd wanneer je ze in een set koopt, zijn er een aantal voordelen:

  • Het laadvermogen sluit bij elkaar aan. Op die manier heb je een wasmachine die bijvoorbeeld geschikt is voor vier personen en ook een droger die geschikt is voor de was van vier personen.
  • Vaak zit er een korting verwerkt als je kiest voor een wasdroger en wasmachine set in plaats van twee losse apparaten.
  • Ze zijn makkelijk stapelbaar en soms komen ze al met een specifieke stapelkit of tussenstuk.
  • Makkelijk als ze bijvoorbeeld op elkaar in een kast moeten.
  • Qua design komen ze meestal uit dezelfde serie waardoor ze qua design goed bij elkaar passen.

Wat is belangrijk bij het kopen van een wasmachine en droger set?

Bij het kopen van een complete set is het belangrijk dat je let op de specificaties van zowel de wasmachine als de droger. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten nog eens voor je op een rij:

Capaciteit.

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste factor aangezien deze afhankelijk is van de grootte van je huishouden en je wilt niet dat de wasmachine straks te klein is zodat je onnodig vaak moet wassen of te groot en dat je teveel betaalt.

Toerental.

Het toerental van de droger is ook een belangrijke specificatie om op te letten omdat het aangeeft hoe droog de was uit de droger kan komen. Hoe hoger, hoe droger.

Energieklasse.

De energieklasse moet je voor zowel de wasmachine als de wasdroger bekijken. Niet alleen belangrijk voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee.

Geluid.

Afhankelijk van waar in huis je de wasmachine droger set plaatst is het geluidsniveau van beide apparaten belangrijk. Heb jij namelijk een klein huis of plaats je de set bijvoorbeeld in de badkamer? Kies dan voor een gemiddeld of stil geluidsniveau.

Was- en droogprogramma’s.

Heb jij specifieke voorkeuren qua wassen of drogen? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je een kort wasje kunt draaien? Of dat de droger speciale kreukvrije programma’s heeft? Kijk goed naar de mogelijkheden van zowel de wasmachine als de wasdroger en kies de juiste set.

Alternatief voor een wasmachine en droger set

Wat nou als je geen geschikte wasmachine en droger set kunt vinden? Of als alle opties gewoon veel te duur zijn..? Dan is er gelukkig nog een alternatief: de was-droogcombinatie. Een was-droogcombinatie is, zoals de naam al zegt, een wasmachine en droger in één. Aan het kopen van een was-droogcombinatie zitten enkele voor- en nadelen:

Voordeel Je hebt maar één apparaat (in plaats van twee losse apparaten), dit scheelt dus flink wat ruimte (handig voor op een studentenkamer!)
Voordeel Het is goedkoper dan een wasmachine en droger set
Voordeel Je hoeft je natte was niet van de wasmachine in de droger te stoppen
Nadeel Was-droogcombinaties hebben minder plek om te drogen dan om te wassen

Abonnement voor een wasmachine en droger set

Een gloednieuwe wasmachine en droger set is een flinke aankoop… En soms heb je er simpelweg gewoon even geen budget voor. Dan biedt een wasmachine & droger set abonnement misschien uitkomst! Zo’n abonnement kun je eenvoudig afsluiten bij Coolblue. Je hebt dan voor een vast bedrag per maand een kwalitatief en energiezuinig witgoed product dat altijd werkt. Een wasmachine en droger set abonnement heeft de volgende voordelen:

  • Altijd een werkend product voor een vast bedrag per maand.
  • Product stuk? Binnen 48 uur wordt ‘ie gerepareerd of omgeruild.
  • Ga je verhuizen? Coolblue verhuist je product gratis met je mee.
  • Na één jaar maandelijks kosteloos opzegbaar.
  • Na de minimale looptijd de keuze om het product over te kopen.

Wat wil je nog meer

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.