Wasmachine met automatische wasmiddeldosering

Home - Wasmachine met automatische wasmiddeldosering
Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering bepaalt de juiste hoeveelheid wasmiddel voor uw wasgoed op basis van de hoeveelheid wasgoed en hoe vuil het is. Zo hoef je niet bij elke wasbeurt wasmiddel handmatig in de lade te doen. Het is niet alleen supergemakkelijk voor jou, maar ook beter voor de wasmachine en je kleding, want te veel wasmiddel kan slijtage of geur veroorzaken.
Inhoudsopgave

Wat is een wasmachine met automatische wasmiddeldosering?

Wasmachines met automatische wasmiddeldosering bepalen de hoeveelheid wasmiddel die nodig is voor de was en voegen vervolgens de juiste hoeveelheid toe. De wasmachine weegt de hoeveelheid wasgoed in de trommel en voegt de juiste hoeveelheid wasmiddel toe.

Wasmachine met automatische wasmiddel dosering

Voordelen van een wasmachine met automatische wasmiddeldosering

Duurzame kleding

Je kleding gaat langer mee als je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering voorkomt dat je te veel of te weinig wasmiddel gebruikt. Als je te veel wasmiddel op bevlekte kleding gebruikt, gaat de vlek niet weg. Als je te weinig wasmiddel gebruikt, verslijt je kleding sneller. Zowel te veel als te weinig wasmiddel is op de lange termijn niet bevorderlijk voor uw kleding. Je wasgoed gaat langer mee als de wasmachine de juiste hoeveelheid wasmiddel bepaalt en gebruikt.

Verspilling van wasmiddel verminderen

Zelfs als je gewend bent om kleding te wassen, kan het bepalen van de juiste hoeveelheid wasmiddel nog steeds een hele klus zijn. Wasmachines met automatische wasmiddeldoseringen gebruiken doorgaans 30% minder wasmiddel. Ze wegen het wasgoed in de trommel en voegen de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. Dankzij deze nauwkeurige bediening kunnen gebruikers tot 5 flessen wasmiddel per jaar besparen. Dit scheelt weer geld.

Geoptimaliseerd voor water- en tijdverbruik

Een wasmachine met een automatische wasmiddeldosering zal nooit teveel wasmiddel gebruiken bij het wassen van kleding. Dit betekent dat ze ook precies de juiste hoeveelheid water gebruiken om het wasmiddel van de kleding te wassen. In plaats van meerdere wasbeurten te starten om alle zeepresten te verwijderen, verbruikt de machine precies de juiste hoeveelheid water. Dit bespaart je water en zelfs tijd.

Extra gebruiksgemak

Een ander voordeel van wasmachines met automatische dosering is het gemak. Je hoeft niet meer te prutsen met een flesje wasmiddel, doseerdoppen en wasmiddeldispensers. Je stopt de fles in de wasmachine en daar heb je geen omkijken meer naar dankzij de automatische toevoeging van wasmiddel. In de meeste gevallen draait de wasmachine 20 wasbeurten voordat hij moet worden bijgevuld met wasmiddel. Dit kan u veel tijd en moeite besparen.

Meet u uw wasmiddel niet altijd nauwkeurig af? Dan kan een wasmachine met automatisch doseersysteem een ​​oplossing zijn. U bespaart wasmiddel, water, tijd en geld. Bovendien blijft je kleding langer als nieuw. Zorg ervoor dat u het programma met volle drums uitvoert. Bij kleinere washoeveelheden wordt het wasmiddel niet altijd goed afgesteld en gedoseerd.

Waarom kiezen voor een wasmachine die automatisch wasmiddel doseert?

Vraag je je af of een wasmachine met automatische wasmiddeldosering iets voor jou is? Dus hier zijn een paar redenen:

  • U wilt besparen op rekeningen. Te veel wasmiddel gebruiken betekent ook meer geld. Overmatig gebruik van wasmiddel betekent ook meer waterverbruik. Als je zuiniger wilt zijn, dan heb je een wasmachine nodig waarmee je uiteindelijk geld bespaart. Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering is zo’n slim apparaatje dat je hierbij kan helpen.
  • U wilt dat uw kleding langer meegaat. Te veel of te weinig wasmiddel gebruiken is niet goed voor je kleding. Als je wilt dat je kleding langer meegaat, moet je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruiken. Een wasmachine met een automatische wasmiddeldosering reinigt je kleding goed met de juiste hoeveelheid wasmiddel.

Verschillende doseersystemen voor wasmachines

Niet elk merk wasmachine biedt automatische wasmiddeldosering. Deze modellen zijn vaak duurder en high-end wasmachines van grote merken zijn met deze functie uitgerust. Via Wassen.nl koopt u bijvoorbeeld wasmachines met automatische doseersystemen van BEKO, Bosch, Miele, Samsung en Siemens. Met automatische automatische dosering doseer je tot 2 wasmiddelen tegelijk. In de meeste gevallen 2 vloeibare wasmiddelen, maar soms ook wasmiddelen en wasverzachters.

Bosch en Siemens i-Dos

Wasmachines van Bosch en Siemens gebruiken hun i-Dos-systemen. i-Dos wasmiddeldosering scant en weegt wasgoed. Op basis hiervan worden automatisch wasmiddel en wasverzachter toegevoegd. De doseertank bevindt zich op dezelfde plaats als de normale wasmiddellade. Je kunt natuurlijk ook handmatig zeep toevoegen met behulp van de dispenser.

Miele TwinDos

Miele wasmachines maken gebruik van het TwinDos systeem. Dit automatische doseersysteem is geschikt voor vloeibare wasmiddelen en wasverzachters. Miele verkoopt hiervoor flessen met speciale reinigingsmiddelen. Dit wasmiddel is geschikt voor zowel witte kleding als donkere of gekleurde kleding. Het TwinDos-systeem kan worden gebruikt met Miele UltraPhase 1 en UltraPhase 2 wasmiddelen of gewone wasmiddelen of wasverzachters.

Samsung Cars Optimal Wash

Samsung wasmachines gebruiken het Auto Optimal Wash systeem. Deze modellen gebruiken een reservoir voor de trommel (bij de deur). Voeg wasmiddel en wasverzachter toe en pas de waterhardheid aan. De wasmachine voegt bij elke wascyclus zijn eigen wasmiddel toe. Sommige Samsung wasmachines hebben geen wasmiddellade. Bij deze modellen kunt u wasmiddel toevoegen met behulp van de doseerbal in de trommel.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.