Beste wasmachine

Home - Beste wasmachine
In een Nederlands huishouden wordt gemiddeld zo'n 3 keer per week gewassen. Dus 156 wasbeurten per jaar. Je kunt je voorstellen wat een wasmachine nodig heeft. Wist je dat wasmachines een van de grootste energieverbruikers in huis zijn? Kijk dus goed naar de leeftijd van je wasmachine.

Vergeleken met wasmachines van 10 jaar oud verbruiken nieuwe wasmachines meer dan 65% minder energie. Dus misschien is het de ruil waard. Benieuwd wat een goede wasmachine is? In deze review vergelijken we verschillende soorten wasmachines met elkaar.

Tot deze conclusie kwamen we na het vergelijken van vijf verschillende wasmachines van bekende merken. We houden rekening met criteria als energieverbruik, laadvermogen, gebruiksgemak en prijs. Dus, hier is een snelle blik op welke merken en modellen wasmachines we hebben getest en wat we ervan vinden.
Inhoudsopgave

Hoe testen we de beste wasmachines?

Hoe hebben we deze lijst met de beste wasmachines samengesteld? Naast gebruikersrecensies en tests van consumentenverenigingen, voeren we ons eigen onafhankelijk onderzoek uit. Het is onmogelijk om elk nieuw model te testen, daarom maken we een afgewogen keuze. We kijken naar populaire merken en maken onderscheid tussen voorlader-, bovenlader- en was-droogcombinaties. Ook proberen we wasmachines uit elke prijsklasse te testen.

In deze beste wasmachine-test beoordelen we veel factoren. Belangrijke kenmerken van ons onderzoek zijn wasresultaten, droogcapaciteit, energieverbruik, programma’s, geluidsniveaus en gebruiksgemak. De levensduur kunnen we helaas niet testen, maar in deze blog lees je meer over de levensduur van je wasmachine.

Wasresultaat wasmachine

Wat verwacht je van een goede wasmachine? Dat hij natuurlijk goed wast. Daarom testen we hoe schoon wasgoed uit de machine komt. Dit doen we met verschillende soorten vlekken, maar ook met katoenprogramma’s en synthetische programma’s. Dit zijn de meest gebruikte wasprogramma’s.

Droogvermogenstest

Heb je geen droger? Het is dan fijn als de was redelijk droog uit de wasmachine komt. Dus in onze beste wasmachinetests kijken we ook naar droogresultaten. Hoe droog is het wasgoed na het centrifugeren? Hoeveel toeren maakt de wasmachine en wat is het restvochtpercentage?

Energieverbruik wasmachine

Voor wasmachines is het belangrijk om te kijken naar het waterverbruik en het elektriciteitsverbruik. We richten ons niet alleen op het jaarlijkse energieverbruik en het energieniveau. Ook het verbruik per cyclus nemen we mee in de beoordeling. We meten het energieverbruik voor katoenen en synthetische artikelen.

Wasprogramma

Hoewel de wasprogramma’s katoen en synthetisch verreweg het meest worden gebruikt, kijken we ook naar het volledige programmaprogramma. Heb je vaak bepaalde soorten kleding? Liever jeans, sportkleding of babykleding? Dan kan je nieuwe wasmachine maar beter een speciaal programma hebben. Deze programma’s bieden de beste reiniging en zorg voor dit specifieke kledingstuk.

Geluidsniveau wasmachine

Je wilt geen overlast van een draaiende wasmachine. Daarom wordt het geluidsniveau ook meegenomen in onze testevaluatie. We kijken niet alleen naar decibellen tijdens het wassen en centrifugeren. Om het geluid beter te begrijpen, laten we de wasmachines hun programma draaien. Onze experts beoordelen stemmen in dit programma. Stille wasmachines scoorden hoger.

Makkelijk te gebruiken

In deze rubriek kijken we vooral naar het gebruiksgemak van de wasmachine. Dus o.a. programmaduur, openingen vullen (je kunt gemakkelijk kleding in- en uitladen), temperatuur en programma’s instellen, de wasmiddellade onderhouden en gebruiken.

Beste wasmachine

Waar u op moet letten bij het kopen van een wasmachine – Koopgids

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wasmachine? Dit is zeker een goede vraag. De beste wasmachine voor de een is misschien niet de beste wasmachine voor de ander. Een goede wasmachine past bij jouw huis en past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Hieronder vindt u enkele belangrijke criteria die belangrijk zijn voor uw selectie.

Energieklasse

Je wasmachine verbruikt veel energie, net als een wasdroger, vaatwasser, strijkijzer en koelkast. Het energielabel geeft het rendement van je wasmachine aan. Klasse A is de zuinigste klasse en klasse G is de zuinigste. Door hier bij de aankoop op te letten, kunt u jaarlijks besparen op de energiekosten.
Eindsignaal – het is logisch om andere dingen te doen terwijl de wasmachine draait. Bij een wasmachine met eindsignaal hoor je automatisch wanneer je wasgoed schoon is. De wasmachine geeft dan een geluidssignaal af of schakelt zichzelf uit. Dat laatste is ook handig als de wasmachine aanstaat terwijl je slaapt of uitgaat.

Vulgewicht

Het vulgewicht van de wasmachine bepaalt hoeveel kilogram wasgoed er per wasbeurt gewassen kan worden. Hoeveel kilo je nodig hebt hangt af van het aantal huishoudens, hoe vaak je wast en hoeveel je per keer wast. Als je bijvoorbeeld veel kleding tegelijk wast, is een model van 9 kg of meer geschikt, omdat je bijvoorbeeld een gezin hebt. Ben je alleen voor jezelf, of ben je gewoon met z’n tweeën? Dan is de inhoud van 7 kg voldoende.

Waterverbruik

Het waterverbruik staat vermeld op het energielabel van de wasmachine. Hoe minder water het apparaat gebruikt, hoe lager de waskosten. Als je het waterverbruik per wasbeurt weet, kun je het waterverbruik van een huishouden vermenigvuldigen met 220. Dit geeft u uw jaarlijkse waterverbruik.
Startuitstel

Was je het liefst ‘s nachts, of overdag omdat je nog aan het werk bent? Met uitgestelde start kun je de trommel voorvullen en wasmiddel en wasmiddel in de lade doen. Stel in hoeveel uur de wasmachine moet beginnen met wassen en laat de wasmachine de rest doen. Zorg altijd voor een rookmelder in de kamer als je apparaten aanzet als je niet thuis bent.
Lengte wasprogramma – De lengte van het wasprogramma geeft aan hoe lang het duurt om de was te voltooien. Een standaard katoenprogramma op 60°C kan tot 3 uur duren met een energiezuinige wasmachine. Dit beperkt het aantal wasbeurten dat u op een dag kunt doen. Sommige wasmachines hebben een knop waarmee u het programma kunt inkorten, zodat u gedurende de dag vaker kunt wassen.

Voorstrijkprogramma

Hou je niet van strijken of heb je gewoon geen tijd? Kies dan voor een wasmachine met een voorstrijkprogramma. Aan het einde van de was wordt dan stoom aan het wasgoed toegevoegd. Op deze manier worden de kreukels in de kleding in principe verwijderd, zodat u minder kleding hoeft te strijken.

Wat is het beste merk wasmachine?

Wat zijn momenteel de top 10 beste wasmachinemerken? Voor een compleet overzicht kun je kijken op onze merkenoverzichtspagina of onze keuzehulpen. Maar de meest voorkomende en best verkochte wasmachinemerken in 2022 zijn op dit moment:Siemens-wasmachine

1. Siemens-wasmachine

Siemens begon als een Duits bedrijf dat de German Future Award heeft gewonnen. Dit spreekt tot de uitstekende kwaliteit van Siemens en haar producten. Wasmachines van Siemens scoren doorgaans goed, hebben vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding en staan vaak op de lijst met beste wasmachines. Een zeer betrouwbaar merk dus.

2. Miele-wasmachine

Miele is een Duitse machinewerkplaats, vooral bekend als fabrikant van huishoudelijke apparaten. Enkele jaren geleden kende de Consumentenbond Miele zelfs de titel van beste merk wasmachine in 2018 toe. Miele is het eerste bedrijf dat dit nieuwe predikaat ontvangt. Volgens de Consumentenbond zal Miele in 2018 opvallen. Als je op zoek bent naar de beste Miele wasmachines, bekijk dan de top 10 lijst hierboven of gebruik onze handige Miele wasmachine keuzehulp.

3. Bosch-wasmachine

Bosch is een internationaal technologie- en dienstenbedrijf. In 1958 kwam de eerste wasmachine van Bosch uit. Op het gebied van wasmachines is Bosch het toonaangevende merk. Ze zijn constant bezig met verbeteren, updaten en vooral innoveren. Bosch probeert de concurrentie voor te blijven door simpelweg goede wasmachines te maken. Als je op zoek bent naar de beste geteste Bosch wasmachines, bekijk dan de top 10 lijst hierboven of gebruik onze handige Bosch wasmachine selectiehulp. Gebruik onze keuzehulpen voor Bosch wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers, vaatwassers en stofzuigers. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

4. Samsung-wasmachine

Als onderdeel van Samsung werd Samsung Electronics in 1969 opgericht in Zuid-Korea. In 1974 begon Samsung wasmachines en meer te produceren. Samsung is een van de bedrijven die voorop loopt op het gebied van technologie door forse investeringen en innovatie. Dit is ook terug te zien in de handige eigenschappen van de Samsung wasmachine in vergelijking met andere wasmachines. Samsung maakt al jaren kwaliteitswasmachines en is nu een van de beste namen in de productie van witgoed.

5. Zanussi-wasmachine

Het merk Zanussi is opgericht door de Italiaan Antonio Zanussi. Het merk begon met het ontwikkelen en produceren van ovens, maar al snel ontwikkelde het merk veel innovatieve producten. Zanussi is een merk dat het belangrijk vindt om middenklasse machines van hoge kwaliteit te krijgen tegen betaalbare prijzen. Zanussi maakt zeker niet de beste wasmachines, maar heb je een bescheiden budget dan kun je terecht voor Zanussi wasmachines

6. LG-wasmachine

LG Korea werd opgericht in 1947 en werd het eerste elektronicabedrijf in Korea. Het is een van ‘s werelds toonaangevende wasmachinefabrikanten, en alleen in Europa, als het gaat om de beste merken of het maken van echt goede wasmachines, denken ze niet altijd aan LG. Als zodanig is LG bezig met het updaten en verbeteren van haar producten met veel investeringen en innovatie. Een van de sterke punten van LG is dat ze meerdere business units hebben die ze gemakkelijk kunnen combineren om producten te produceren tegen redelijke prijzen. LG is zeker een merk waar je aan kunt denken als het gaat om witgoed en huishoudelijke apparaten.

7. AEG-wasmachine

AEG werd meer dan honderd jaar geleden opgericht als een Duitse fabrikant van elektrische en elektronische componenten en apparaten. Tegenwoordig is AEG een van de wereldleiders op het gebied van huishoudelijke apparaten. Ze leveren jaarlijks meer dan 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 156 landen. De AEG-wasmachine presteerde ook goed, maar bevond zich in het lage tot middenbereik.

8. Indesit-wasmachine

Net als het merk Zanussi is het merk Indesit afkomstig uit Italië en heeft het zich vanaf het begin gericht op de productie van witgoed zoals wasmachines. Tegenwoordig produceert het merk naast witgoed ook keukenapparatuur. Indesit verkoopt haar producten tegen lagere prijzen om te kunnen concurreren op de huidige markt.

9. Whirlpool-wasmachine

Meer dan honderd jaar geleden begon Whirlpool met de productie van elektrische wasmachines en wringers met motoraandrijving. Dit is een merk dat al vanaf het begin wasmachines ontwikkelt die snel en gemakkelijk kleding kunnen wassen. Whirlpool is sinds de jaren 90 actief in Europa en is uitgegroeid tot een toonaangevend witgoedmerk in het lage tot middensegment.

10. Haier-wasmachine

Chinese merken zijn in Nederland nog relatief onbekend. Haier is de op twee na grootste fabrikant van witgoed ter wereld. Het grote voordeel van de Haier wasmachine? Dit is duidelijk een lage prijs voor een kwaliteitsmachine. Ze zijn zeker niet de beste, maar Haier-wasmachines zijn ideaal voor kleine en grote huizen tegen een lage prijs en hoge kwaliteit voor de prijs die u betaalt.

Veel gestelde vragen

Hoe lang gaat de wasmachine mee?

Dit verschilt per merk en model. Sommige merken gaan langer mee dan andere. Wasmachines hebben gemiddeld een levensduur van 24 tot 96 maanden (2-9 jaar).

Hoeveel weegt de wasmachine?

Een wasmachine weegt tussen de 65 en 80 kg. In de wasmachine zit een betonblok wat de machine zwaar maakt. De wasmachine trilt soms erg. Door het gewicht zorgt het blok ervoor dat de wasmachine stabiel blijft staan.

Hoe lang duurt het wasmachineprogramma?

Dit verschilt per programma. Zuinige plannen verbruiken minder energie, maar gaan over het algemeen langer mee dan plannen die niet zoveel energie verbruiken. Het wasprogramma duurt gemiddeld 1 tot 3 uur.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.