Wasmachine vervoeren

Home - Wasmachine vervoeren
Je gaat verhuizen en je wilt je wasmachine vervoeren? Of je wilt je wasmachine op een andere plek in huis zetten en je vraagt je af hoe je dat in hemelsnaam moet doen zonder dat je wasmachine kapot gaat? Helemaal geen rare vraag, want een wasmachine verhuis je niet iedere dag. Hij is zwaar, onhandig en kan ook niet zomaar van plaats verwisseld worden. Hoe je een wasmachine verhuist leggen we daarom graag voor je uit zodat je precies weet wat je moet doen en wat je eventueel moet regelen.
Inhoudsopgave

Hoe verplaats of verhuis je een wasmachine

De voorbereiding voor het verplaatsen van je wasmachine
Je wasmachine is op water en stroom aangesloten. Deze moet je de avond voor je de wasmachine wilt verplaatsen/verhuizen loskoppelen. Vooral het loskoppelen van de wateraansluiting is belangrijk, omdat het tijd kost voor al het water uit de wasmachine gelopen is. Maak dus de slang los en laat deze goed uitlekken! Op de dag van de verhuizing plak je deze met het uiteinde omhoog aan de zijkant van de wasmachine vast, zo kan er geen water meer uit lekken.

Wasmachine vervoeren

Ontwater je wasmachine volledig!

Het is heel belangrijk dat al het water uit je wasmachine is gelopen. Er kan namelijk ook nog water in het systeem van je wasmachine zitten. Hoe je daar achter komt? Zet je wasmachine op een traptrede of een verhoging zodat je hem kunt kantelen. Je hebt aan de onderkant van de wasmachine een klepje zitten of een strip waarachter het filter zit. Zet daaronder een teiltje of bakje en open het filter langzaam. Doordat de wasmachine gekanteld is kan het water er nu uitlopen. Als al het water eruit is kan je het filter weer sluiten.

Zorg dat de trommel niet kan bewegen

Als je een wasmachine koopt, wordt deze geleverd met speciale beugels en pinnen. Daarmee kan je de trommel vastzetten zodat die niet bewegen kan tijdens het vervoer. Zo kan de trommel niet beschadigen. Heen en weer schudden is heel erg slecht voor de trommel en de trommelbeveiliging is dus een absolute must! Heb je deze beugels en pinnen niet meer? Schroef dan de bovenkant van de wasmachine eraf en vul de open ruimte met een oud kussen of een stel handdoeken. Eventueel kan je de wasmachine nog in noppenfolie wikkelen zodat de wasmachine niet beschadigd als die botst tegen muren en dergelijke.

Wasmachine en vervoer

Een wasmachine kan je het beste rechtop vervoeren. Kan dit echt niet vanwege plaatsgebrek, dan kan je hem op zijn kant leggen. Pas dan wel op dat je de trommel goed vast hebt zitten en de leidingen niet beschadigen onder het gewicht van de wasmachine zelf. Beter is het om de wasmachine rechtop te vervoeren en te investeren in de huur van een aanhangwagen of busje!

Ten slotte: let op je rug tijdens het tillen!

Een wasmachine is heel erg zwaar. Hij weegt gemiddeld zo’n 65 tot 80 kilo. Dat is niet niks. Zorg daarom dat je met twee personen bent als je een wasmachine gaat tillen. Je kunt als je de trap op moet ook een speciale trapsteekwagen huren, daarmee kan je de wasmachine makkelijk de trap op rijden. Kom je er achter dat de wasmachine echt niet te tillen is, dan is er nog een oplossing mogelijk. Elke wasmachine heeft aan de onderkant of achterkant meerdere betonnen gewichten zitten. Als je deze eruit schroeft weegt de wasmachine nog maar voor de helft zo zwaar! Dat scheelt!

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.