Wasmachine trekschakelaar

Home - Wasmachine trekschakelaar
Je hebt misschien wel eens van de trekschakelaar gehoord, maar wat is het precies? Wanneer sluit je het beste een wasmachine of droger aan op zo'n trekschakelaar? We leggen het je hieronder uit.
Inhoudsopgave

Wat is een trekschakelaar?

Met de trekschakelaar zet je de wasmachine aan of uit. Je trekt de schakelaar over via touwbediening. Meestal heeft de trekschakelaar een rood lampje zodat je gemakkelijk kunt zien of er spanning op je machine staat.

Wasmachine trekschakelaar

Waarom een trekschakelaar?

Voor de zekerheid gebruik je een trekschakelaar. In vochtige ruimtes zoals badkamers is het belangrijk dat de stroomaansluiting waterdicht is. Je wilt voorkomen dat er waterdamp in het stopcontact komt, waardoor er kortsluiting kan ontstaan. Doordat de aansluiting om de schakelaar over te halen veilig achter het kunststof blok zit, neem je dat risico niet.

Ga je een wasmachine of droger in de badkamer plaatsen? Kies er dan voor om aan de knop te trekken. Het is niet verplicht, maar geeft je wel extra zekerheid bij het aansluiten van apparaten in een vochtige ruimte. Ook de stroomtoevoer naar de meterkast is van invloed op je keuze. Staat je wasmachine niet in een aparte, geaarde groep? Voer in dit geval de verbinding uit door aan de schakelaar te trekken.

Hoe sluit ik een wasmachine en droger aan op een trekschakelaar?

We raden je aan om een ​​professionele elektricien de wasmachine of droger op de trekschakelaar aan te laten sluiten. Ook als u ervaring heeft met het aansluiten op elektriciteit, kunt u er met hulp van een deskundige voor zorgen dat de aansluiting correct en veilig verloopt. Ook als je zelf de aansluiting verkeerd maakt, kan je garantie op het apparaat komen te vervallen.

Beste wasmachines

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is de beste geteste wasmachine van 2024.
De Samsung WW90T534AAW Autodose is de beste zuinige wasmachine.
De Haier HW80-B14636N is de stilste wasmachine van 2024.